Silnice

Kyjov přivítá Škoda Cup i Techniserv Cup

Kyjov přivítá Škoda Cup i Techniserv Cup

Bohatý cyklistický program se uskuteční v neděli 27. září v Kyjově. Pojede se tam finálový podnik Techniserv Cupu mládeže a žen „Na kole regionem Kyjovského Slovácka 2020  – Memoriál Jakuba Mrnky a také třetí díl prestižního Škoda Cupu – Českého poháru na silnici elitní kategorie mužů. Pořadatelem závodů CK Dacom Pharma Kyjov.

Mezi cyklisty se objevily nepravdivé informace, že v Kyjově se nepojede. „Hodně mě to štve a není to pravda. Jsme dlouhodobí organizátoři, již v květnu se u nás měl jet závod Škoda Cupu, ovšem z důvodu opatření covid-19 byl odložen až na září. Dopoledne absolvujeme Techniserv Cup a odpoledne po startu mužů závodu Škoda Cupu proběhne vyhlášení celého seriálu pro mládež a ženy,“ zdůraznil ředitel závodů Vladimír Hušek.

Elita a jezdci U23 vyrazí na trať ve 14:30. Pojede se na zkráceném okruhu dlouhém 9,5 kilometrů kolem Kyjova.“ Okruh je to atraktivní a zajímavý. Stálo nás to plno úsilí a stále trneme, že někdo zavolá, že se nejede. Věříme však, že se to nestane a tím chci zcela dementovat neověřené zprávy, které se vyskytují. Nejsou ničím podložené a není to pravda. Když se nic závažného nestane, tak pojedeme i když za zvýšených hygienických opatření,“ pokračoval ředitel závodů Vladimír Hušek.

Okruh pro Škoda Cup i Techniserv Cup měří 9,5 km a zvlněný. Muži jej absolvují třináctkrát, celkem tedy 123,5 kilometru.

Organizátoři již s předstihem upozorňují na zvýšený hygienická opatření, která bude nutno dodržovat. „Například mládež bude mít svoje parkoviště, ab se nesetkali jezdci z elitními cyklisty, vstup do budovy s kanceláří bude umožněn pouze členům doprovodu za použití ochranných prostředků a desinfekce rukou, bude nutné dodržovat dvoumetrové rozestupy. I divákům podél trati i v cíli doporučujeme ochranu dýchacích cest a dostatečné rozestupy,“ dodal Vladimír Hušek.

FOTO Jan Brychta

Autor článku: Jaroslav Cícha