Cyklokros

Soustředění cyklokrosové reprezentace

Soustředění cyklokrosové reprezentace

Start cyklokrosové sezony se rychle blíží a i přes veškerá bezpečnostní opatření se reprezentační cyklokrosový tým dokázal sejít na prvním tréninkovém kempu v Bělé pod Bezdězem v Hotelu Relax Vrchbělá. Reprezentanti byli poučeni o momentální situaci a vybaveni ochrannými rouškami, desinfekcemi a věcmi spojenými s ochranou zdraví. 

Po celé čtyři dny panovalo příznivé počasí, a tak mohl být tréninkový plán splněn na sto procent. „Dopolední fáze probíhaly na silnici v okolí Mladé Boleslavi a Kokořínska, odpoledne byla věnována cyklokrosovým tréninkům, kde jsme okusili místní písečné úseky, které se nám hodí do letošní sezony, kdy se vrcholné akce odehrávají právě na písečných podkladech. Závodníci tak měli možnost se seznámit s tímto terénem, po celou dobu jim byl k dispozici také bývalý cyklokrosový reprezentant Zdeněk Mlynář, který předával jezdcům své zkušenosti a pomáhal ke zlepšení techniky jízdy,“ řekl reprezentační kouč Petr Dlask.

Středečního cyklokrosového tréninku se také zúčastnili závodníci mladších kategorií z mladoboleslavského týmu Ivar CS, pro které to byl určitě velký přínos cenných zkušeností a také obrovský zážitek, když měli možnost trénovat po boku takových závodníků jako jsou například Michael Boroš nebo Emil Hekele.

„V polovině října je naplánováno další soustředění na stejném místě, abychom vyladili formu na první vrchol sezony, kterým je ME v  nizozemském Rosmalenu, po němž následuje domácí Světový pohár v Táboře. Tam bychom chtěli navázat na loňský pódiový úspěch Jana Zatloukala, který získal bronzovou medaili mezi juniory,“ pokračoval Dlask.

“Jsem rád, že se soustředění zúčastnili i elitní muži v čele s Borošem a úřadujícím mistrem republiky Hekelem, kteří přinesli velké oživení do tréninkových jednotek. Věřím, že to mladším závodníkům přineslo spousty zkušeností a dostali motivaci do budoucna. Jízda v písku má svá specifika, na kterých je potřeba pilně pracovat,” prozradil dále Dlask.

“S průběhem soustředění jsem spokojen, tréninky ve skupině zpestřily přípravu na blížící se sezonu. První závod mě čeká již tento víkend ve švýcarském Badenu, který je zařazen do seriálu EKZ,” přidal Michael Boroš.

Většinu reprezentantů budeme moci vidět na otvíracích závodech sezony a to konkrétně ve středu 16. září v Beckově a pak v sobotu 19. září v Mladé Boleslavi, kde se jede veřejný závod. O týden později o víkendu 26.-27. září odstartuje Toi Toi cup závody kategorie C2 v Mladé Boleslavi a Holých Vrších.

FOTO Petr Dlask

Autor článku: Jaroslav Cícha