BMX

Nevrkla a Bartůňková šampiony v BMX

Nevrkla a Bartůňková šampiony v BMX

Mikuláš Nevrkla a Eliška Bartůňková se stali v Benátkách nad Jizerou novými šampiony ve STRABAG mistrovství České republiky v BMX 2020. V juniorské kategorii dívek perfektní výkon podala Michaela Hájková a po právu také zvítězila, mezi juniory byl nejlepší Matěj Fabisz.

Benátečtí pořadatelé nenechali nic náhodě a připravili dráhu i zázemí na výbornou. Pro jezdce nechybělo místo v týmových stanech, diváci měli dostatek místa na fandění okolo dráhy. V letošním roce poprvé jely kategorie JUNIOR a ELITE z osmimetrového startovního pahorku, který byl v Benátkách nad Jizerou vybudován v loňském roce z finančních prostředků Města Benátky nad Jizerou, Středočeského kraje a ŠKODA AUTO Nadačního fondu. Tento nový startovní pahorek výrazně přispěl ke kvalitě přípravy všech elitních kategorií a v benáteckém areálu se po celou sezonu pilně připravovali nejen čeští jezdci.

Celý víkend bylo nádherné počasí a v sobotu se po slavnostním zahájení okamžitě začalo závodit. Na start se postavilo přes 400 jezdců, kteří se s velkým nasazením pustili do bojů o mistrovské tituly, které se rozdávaly ve 22 kategoriích.

Kategorie mužů byla početně hodně obsazena a souboj o titul byl velice vyrovnaný. Ve finálové jízdě se nejvíce dařilo Mikulášovi Nevrklovi, který od první zatáčky držel vítězství pevně ve svých rukách. Druhé místo obsadil dosud úřadující mistr ČR z loňského roku Dominik Topinka. Pódium třetím místem doplnil Lukáš Mentlík. Juniorskou kategorii vyhrál Matěj Fabisz, druhé místo obsadil, po velice smolné finálové jízdě, Matěj Linhart a třetí místo dojel Adam Moravec.

V neděli se bojovalo o tituly týmové. Nejlepším týmem MČR BMX se stal BMX & 4X team Olympus, druhé místo patřilo domácím SC BMX Benátky nad Jizerou a třetí byl tým Bike teamu Vyškov.

Výsleky:

Ženy:

1. Bartůňková, 2. Hájková (juniorka), 3. Beráková, 4, Wantuloková, 5. Schwarzová, 6. Kubrová.

Muži:

1. Nevrkla, 2. Topinka, 3. Mentlík, 4. Haluza, 5. Fabisz (junior), 6. Švub.

FOTO Lukáš Tamme

Autor článku: Jaroslav Cícha