Silnice

Mistrovství ČR v časovkách družstev

Mistrovství ČR v časovkách družstev

O poslední silniční medaile z mistrovství republiky budou starší a mladší žáci, starší a mladší žákyně, kadeti, kadetky, juniorky, ženy, junioři a muži U23 a Elite bojoval v neděle 13. září od 10:00 v Židovici u Roudnice nad Labem. Uskuteční se zde šampionát v časovkách družstev, pořadatelem je CK Slavoj Terezín.

V kategoriích starší žáci, starší žákyně, kadeti, kadetky, juniorky, ženy startují dvoučlenná družstva, pro kategorie kadeti, junioři a muži jsou to čtyřčlenné týmy. Ženy a juniorky absolvují trať dlouhou 16 km, stejná porce kilometrů čeká i na starší a mladší žáky, starší a mladší žákyně a kadetky, kadeti pojedou 32 km, junioři a muži pak 48 km.

Přesné časy startů jednotlivých kategorií, případně startovních vln, budou upřesněny na základě počtu přihlášených družstev. Startovní interval je dvě minuty.

Trať závodu vede ze Židovice před obecním úřadem směr Roudnice nad Labem na křižovatce ostře vpravo směr na Rohatce, dále na Doksany kde je obrátka. Délka jednoho okruhu je 16 km.

V souvislostí s pandemií Covid-19 upozorňuje ředitel závodu Svatopluk Henke na nutnost mít roušku při vstupu do budov, tj. např. na technickou poradu.

Autor článku: Jaroslav Cícha