Silnice

Grand Prix Duratec v Plzni vyhrál Boubal

Grand Prix Duratec v Plzni vyhrál Boubal

Čtvrtý díl Giant ligy v Plzni na Rapidu, který se jel jako Grand Prix Duratec, ovládl Martin Boubal z týmu CT Weber se ziskem 26 bodů před Denisem Rugovacem (AC Sparta Praha), který nasbíral bodů 17 a třetí skončil s dvanácti body Henri Uhlig z Německa.

V bodovacích spurtech tak byl ze začátku velmi aktivní dráhař Rugovac, kterému skvěle sekundovala dvojice Boubal a Uhlig. V závodě byli opět velice aktivní i junioři z domácího týmu Roman Kreuziger Cycling Academy a především z německého týmu RSV Team Hoeb.ike, mladík Luca Kasnya, který dokázal nasbírat neuvěřitelných 14 bodů, což by mu v kategorii Elite stačilo na 3. místo celkového hodnocení.

Boubalovi ale hodně pomohli spolujezdci z CT Weber. Připravovali mu pozici jak do spurtů a úniku a Boubal toho dokázal vyžít. „Bylo to vlastně jako za mlada, pokusili jsme se v Plzni vyhrát a vyšlo to, rozhodne tak poslední závod příští týden,“ řekl vítězný Boubal. 

Další díl Giant ligy pokračuje 8. září opět v Plzni na Rapidu.

Výsledky:

1. Boubal (CT Weber) 26, 2. Rugovac (AC Sparta Praha) 17, 3. Uhlig (Něm.) 12, 3. Motlidba (CK Příbram Fany Gastro) 10, 5. Šubrt (Cklo Atom) 7, 6. Novotný (CT Weber) 6.

Junioři:

1. Kasnya (Něm.) 14, 2. Borkovec (KOVO Praha) 9, 3. Sporysch (Roman Kreuziger Cycling Academy) 9.

Ženy:

1. Machačová 2, 2. Ševčíková, 3. Kohoutková (všechny Dukla Praha)

FOTO Tereza Kotalová

Autor článku: Jaroslav Cícha