Zemřel Jiří Dohnal

Zemřel Jiří Dohnal

Jihočeská cyklistika přišla o opravdového nadšence. Ve věku 68 let zemřel náhle dlouholetý cyklistický funkcionář, rozhodčí a propagátor tohoto sportu Jiří Dohnal z Jindřichova Hradce. Právě sledoval letošní ročník Tour de France, do konce už společně s cyklisty nedojel.

Dlouholetý předseda Jihočeského svazu cyklistiky, který naposledy působil v roli místopředsedy, ještě v polovině prázdnin pomáhal jako rozhodčí při organizaci Táborských okruhů Aktivně se podílel také na chodu jihočeské sekce České unie sportu. „Je to pro nás zdrcující zpráva,“ reagoval táborský cyklistický expert Stanislav Bambula.

„Jirka byl nejen uznávaný rozhodčí, ale úžasný kamarád, obrovský pracant. Je to pro nás neskutečná ztráta, pomáhal také jako hospodář, moc jsme si vždy vážili jeho práce. Hlavně ale byl srdcem obrovský cyklista,“ dodal smutně Stanislav Bambula.

Poslední rozloučení s jedním z tradičních členů jindřichohradeckého cyklistického klubu Jiřím Dohnalem se uskuteční ve středu 9. září ve 14:00 v kostele sv. Václava v Jindřichově Hradci.

Autor článku: Jaroslav Cícha

Související

Doporučené