Sálovka

Hladké vítězství SC Svitávky ve 3. kole Škoda Extraligy

Hladké vítězství SC Svitávky ve 3. kole Škoda Extraligy

Třetí soutěžní kolo nejvyšší české soutěže v kolové ŠKODA Extraligy 2020 změnilo pořadí na špičce tabulky. V nově zrekonstruované hale v severočeské Chrastavě s plným počtem bodů vyhrál tým SC Svitávka, který hrál kvůli zranění Pavla Loskota ve složení Jiří Hrdlička st.- Pavel Richter. Turnajem prošla Svitávka bez zaváhání a vystřídala tak ve vedení v celkovém pořadí s náskokem čtyř bodů druhý Sokol Zlín – Prštné 2 (Ludvík Písek – Miroslav Gottfried).

Sokol Zlín – Prštné 2, který se v některých zápasech poněkud trápil a v turnaji získal 13 bodů za čtyři výhry a jednu remízu a jednu prohru. Právě Svitávka a Zlín jsou nyní po třech odehraných kolech na prvních dvou místech s velkým náskokem a mohou tak hrát poslední soutěžní kolo bez většího tlaku. V nominačních bodech pro start ve Světovém poháru 2021, který budou hrát první tři týmy, se dělí o první příčku se shodným bodovým ziskem 14 bodů.

Závěrečné soutěžní kolo se uskuteční 12. září ve sportovní hale ve Svitávce a první čtyři týmy konečné tabulky ŠKODA Extraligy postoupí do finálového turnaje mistrovství ČR, které je na programu 24. října v Němčicích na Hané. Pátý tým celkového pořadí si zachová příslušnost v nejvyšší soutěži pro rok 2021 a týmy na šesté a sedmé příčce čeká přímý sestup do I. ligy.

FOTO Miloš Urbanec

Autor článku: Jaroslav Cícha