Dráha

FRAMAR se pojede po osmasedmdesáté

FRAMAR se pojede po osmasedmdesáté

Tradiční sprinterský závod Grand Prix FRAMAR čeká 4. – 6. září již 78. ročník. Po mistrovství ČR ve sprinterských disciplínách se tak pražský ovál na Třebešíně dočká letošnáího druhého vrcholu. Závodit se ovšem nebude jen ve sprintu, ale na programu jsou i další dráhařské disciplíny. Kromě české špičky jsou přihlášeni jezdci z Itálie, Irska, Německa, Slovenska, Norska, Maďarska.

Zlatým hřebem mezinárodního klání, zařazeného jako UCI class 2, bude sobotní program v němž se diváci mohou těšit na závody v keirinu a také omniu, nad nímž převzala záštitu firma Duratec a omnium se tedy pojede jako GP Duratec.

„Vzhledem k směřování našeho velodromu bude na místě i bohatý doprovodný program pro děti – nafukování balónků, skákací hrad a hlavně v sobotu po závodech bude následovat koncert třech rockových kapel. Samozřejmostí budou vložené MTB závody,“ zve za organizátory Marek Mixa. Připraveno je samozřejmě občerstvení i zrekonstruované tribuny.

Organizace závodů bude velmi podobná nedávnému MČR ve sprintech, do vnitřního prostoru dráhu bude umožněn vstup pouze závodníkům a doprovodu. Parking týmových vozidel je možný za velodromem u nájezdu do MTB trailů.

Mládež pak jede v pátek keirin, v sobotu scratch a vylučovací závod. Neděle bude patřit sprintům. Masters maji v sobotu scratch a v neděli vylučovací závod.

Závodníky v doprovodném programu prosí pořadatelé registrovat přes oddílovou rezervaci. 

„Registrace je nutná i pro fanoušky, vstupné je možné uhradit na místě, ale vzhledem k případné nutné covid komunikaci, prosím zanechte nám na sebe kontakt,“ dodává Mixa.   

Program:

Pátek 4. září:

Ženy: omnium, madison

Muži: madison.

Sobota 5. září:

Ženy: keirin, bodovací závod, scratch.

Muži: keirin, omnium.

Neděle 6. září:

Ženy: sprint

Muži: sprint, bodovací závod, scratch.

Autor článku: Jaroslav Cícha