Silnice

Junioři závodili v Maďarsku

Junioři závodili v Maďarsku

Závodníci TJ Favoritu Brno byli tahouny České reprezentace na závodech¨Světového poháru juniorů Visegrad V4 juniors v Maďarsku. Závod byl zařazen do Nations cupu takže na startu se sešla opravdu těžká konkurence. 

V českém týmu byla trojice závodníků TJ Favorit Brno Josef Čekal, David Kopelent a Štěpán Široký, dva jezdci Daniel Sporysch a Martin Volf byli z Ronam Kreuziger Cycling Academy a posledním do party byl jezdec z Merida Mapei Kaňkovský Tomáš Obržálek.

V první etapě se prosadil Čekal na šesté místo, ve druhé etapě, kterou byla časovka, dojel nejlépe Široký šestnáctý a dařilo se mu i ve třetí etapě, kde dospurtoval na pátém místě.

Závěrečná čtvrtá etapa nahrávala opět hromadnému dojezdu. Poměrně poklidný průběh etapy narušily až závěrečné tři pětikilometrové okruhy městem. Silné týmy začaly budovat pozice pro svoje spurtéry, tempo se výrazně zvedlo a v kombinaci s velmi technickou tratí ve městě plnou kanálů docházel k mnohým pádům. Na ty doplatil i Široký když opustil svoje kolo necelý kilometr před cílem. Dokonale ho ale zastoupil Čekal, kterému se podařilo natlačit mezi dánskou a italskou reprezentaci a v krásném spurtu obsadil čtvrté místo. Výborně zajel v etapě i Sporysch, který skončil osmý.

V konečném součtu si česká reprezentace odvezla 14. místo Širokého, 18. místo Kopelenta, třiadvacátý byl klasifikován Sporysch, o deset míst za ním skončil Volf, a Obdržálek byl osmatřicátý. Sedmačtyřicátý skončil po pádu ve třetí etapě a časové ztrátě Čekal.

FOTO reprezentace ČR

Autor článku: Jaroslav Cícha