Dráha

Čechman porazil Bábka na MOM i ve sprintu

Čechman porazil Bábka na MOM i ve sprintu

Druhým dnem Memoriálu Otmara Malečka skončily čtyřdenní boje dráhařů v Prostějově. Martin Čechman dokázal po vítězství v keirinu odsunout za sebe na druhé místo podruhé Tomáše Bábka, třetím místem završil suverenitu Dukly Brno v této disciplíně David Sojka.

Dnes se ale dařilo více i dalším našim jezdcům, kteří získali v podniku druhé kategorie UCI důležité body do světového žebříčku. Dvojice Denis Rugovac a Jan Kraus (Sparta Praha/Dukla Praha) obsadila třetí místo v madisonu, kterému kralovali Nizozemci Vincent Hoppezak, Philip Heijnen, druzí byli Italové Michele Scartezzini a Francesco Lamon a druhý bronz vybojoval Rugovac ve scratchi, který vyhrál Heijnen.

Ženským disciplínám vévodili stejně jako v předcházejících dnech polské dráhařky. Kompletní stupně vítězem obsadily v omniu, nejlepší byla Daria Pikuliková, keirin vyhrála Urszula Lošová, ale hned za ní skončila Sára Kaňkovská z Dukly Brno. Druhé české vítězství zaznamenal junior Martin Čepek z Dukly Praha ve scratchi. 

Výsledky:

Muži:

Madison:

1. Hoppezak, Heijnen (Niz.) 39, 2. Scartezzini, Lamon (It.) 28, 3. Rugovac, Kraus (Sparta Praha/Dukla Praha) 23, 4. Petr Kelemen, Babor (CCC/TUFO Pardus Prostějov)     18, 5. Slawek, Staniszewski (Pol.) 17, 6. Voneš, Pietrula (Dukla Praha) 5.

Sprint:

1. Čechman, 2. Bábek, 3. Sojka (všichni Dukla Brno), 4. Szabo (Rum.), 5. Šťastný, 6. Janošek (oba Dukla Brno).

Scratch:

1. Heijnen, 2. Slawek (Pol.), 3. Rugovac, 4. Degueurce (Fr.), 5. B. Rudyk (Pol.), 6. Babor (TUFO Pardus Prostějov).

Ženy:

Omnium:

1. D. Pikuliková 161, 2. Karasiewiczová 153, 3. Plosajová (všechny (Pol.) 133, …10. Bártová (TUFO Pardus Prostějov) 79.

Keirin:

1. Lošová (Pol.), 2. S. Kaňkovská (Duka Brno), 3. Petriová (Pol.), 4. V. Jaborníková (Dukla Brno).

Junioři:

Scratch:

1. Čepek (Dukla Praha), 2. Vlček (TUFO Pardus Prostějov), 3. Maslak (Pol.).

FOTO Jan Brychta

Autor článku: Jaroslav Cícha