Silnice

Český pohár Techniserv Cup pokračuje v Porubě

Český pohár Techniserv Cup pokračuje v Porubě

Další díl seriálu Techniserv Cup se uskuteční v sobotu 29. srpna jako kritéru v Ostravě-Porubě. O den později bude Techniserv Cup Cup pokračovat silničním závodem na nové trati se startem a cílem v obci Hrabyně. Tam se pojede i 17. ročník Memoriálu Jana Veselého, který bude druhým dílem Škoda Cupu Českého poháru mužů.

V rámci závodů bude i doprovodný program – expozice historických závodních kol, cyklobar, výstava o historii cyklistických klubů na Ostravsku a vystoupení na historických kolech spolku Elegán.

Organizátoři dvou závodů Českého poháru pro všechny účastníky připravili náročné cyklistické trasy, k získávání cenných bodů do celkového hodnocení. V současné době, kdy musíme dodržovat veškerá hygienická nařízení, zatím tolik závodů odjeto nebylo. V kategorii žen první tři místa patří Dukle Praha ve složení Nikola Bajgerová, Tereza Korvasová, Kateřina Kohoutková. Uvidíme, zda to trojice udrží nebo některá děvčata ještě zaútočí z dolních pozic.

V juniorkách se to rýsuje pro vedoucí závodnici Kristýnu Burlovou z Dukly Praha, která má již 200 bodů. V juniorské kategorii doposud získalo body 49 borců a vedoucí pozici si drží Pavel Bittner z týmu Mapei Meridda Kaňkovský, který je pronásledován Mathiasem Vackem z týmu Giorgi, u kterého není záruka, že odjede celý seriál.

Po zkušenostech z Čechovic, kde byl závodní okruh uzavřen, takže se na start mohli později dostat pouze chodci a cyklisté, bude jednosměrný okruh v Porubě uzavřen v 8:30. Všichni, kteří budou na závody přijíždět později, se na místo dostanou ve směru jízdy závodu podle pokynů pořadatelů a policie ČR.

FOTO Jan Brychta

Autor článku: Jaroslav Cícha