Silnice

Závod míru U23 Grand Prix Jeseníky zrušen

Závod míru U23 Grand Prix Jeseníky zrušen

Etapový Závod míru U23 Grand Prix Jeseníky, jeden ze závodů N´Cupu Mezinárodní cyklistické unie (UCI). se letos neuskuteční. Původně se tento vrcholný podnik po mladé cyklisty měl uskutečnit 4. – 7. června, ale vzhledem ke koronavirové krizi, byl přesunut na 3. – 6. září. Nepojede se ale ani začátkem září.

„Vzhledem k pandemii spojené s Covid-19 a zařazení České republiky v některých zemích na tkz. červený seznam došlo v posledních dnech k odhlášení několika reprezentačních týmů. A také požadavky UCI na ubytování a mnoho dalších opatření, která by byla pro nás nemožná splnit, jsme se rozhodli letošní ročník zrušit,“ řekl z vývoje situace zklamaný Jaroslav Vašíček z Jesenická cyklistická z.s., která závod organizuje.

Organizační tým dlouho zvažoval zda riskovat a vyčkávat až do poslední chvíle a čekat na  další opatření. „Ovšem nemůžeme si to dovolit vůči hotelům a dalším společnostem, které spolupracují při organizaci Závodu míru Grand Prix Jeseníky. Bylo by od nás nezodpovědné je nechat v nejistotě. Příprava letošního ročníku nás stála obrovské úsilí a velkou snahu ho uspořádat. Ale vyšší moc je proti nám. Vážení sportovní přátelé, uvidíme se v lepším roce 2021,“ dodal Jaroslav Vašíček.

FOTO Jan Brychta

Autor článku: Jaroslav Cícha