MTB

STRABAG Český pohár MTB XCO pokračuje tento víkend na Zadově

STRABAG Český pohár MTB XCO pokračuje tento víkend na Zadově

Letošní nejistá sezóna má i svá drobná pozitiva. A jedno z těchto pozitiv se promítlo v podobě „nabité“ startovní listiny plné zvučných jmen pro 3. kolo STRABAG Českého poháru horských kol, který startuje tuto sobotu na Zadově.

Na startovní čáru se v průběhu víkendu postaví závodníci ze 17 zemí, což je počet srovnatelný se světovým pohárem. Zejména oba závody elitních kategorií – žen i mužů, slibují velké souboje a nádherné sportovní zážitky.

Startovní listina kategorie Ženy Elite/U23 čítá bezmála 50 závodnic a figurují v ní světová jména jako například Švýcarka Alexandra Keller, Mistryně světa v kategorii Juniorek (2013) a U23 (2018), juniorská Mistryně světa v roce 2017 a 2018 Rakušanka Laura Stigger, Holanďanka Anne Terpstra, loňská vítězka světového poháru v Andoře, polská hvězda Maja Włoszczowska nebo Ukrajinka Yana Belomoyna. Chybět samozřejmě nebude česká jednička Jitka Čábelická a další české závodnice, které se budou chtít s touto konkurencí poprat se ctí.

Na start závodu Muži Elite/U23 se postaví více než 100 závodníků. To je na Český pohár ojedinělé číslo a nebude jednoduché se tímto balíkem probojovat na přední pozice pelotonu. I tento závod bude okořeněn souboji mezi vynikajícími závodníky. Mezi nimi nechybí závodníci Kross Racing Teamu včele s Ondřejem Cinkem a Bartlomiem Wawakem, dále dvojnásobný Mistr světa Dán Simon Andreassen, loňský juniorský Mistr světa Brit Charlie Aldridge nebo italský jezdec a předloňský vícemistr světa Gerhard Kerschbaumer.

Zkrátka bude se na co koukat! Tak neváhejte a přijeďte na Zadov již tuto sobotu 8.8.2020. Bude horko 🙂

Autor článku: csc-admin csc-admin