Sálovka

Soustředění mladých hráčů v kolové

Soustředění mladých hráčů v kolové


Mistrovství Evropy juniorů v kolové se uskuteční sice až v příštím roce ve Švýcarsku, ale mladí adepti reprezentačního tikotu nezahálejí. Ve dnech 22. – 25. července se sálové komisi ČSC podařilo zrealizovat soustředění hráčů zařazených do SCM a trenérsky ho vedl Milan Chovančík. Na akci bylo pozváno devět hráčů, kteří absolvovali nejen přípravu v hale, ale rovněž absolvovali i fyzickou přípravu v přírodě doplněnou o plavání, případně si mohli vyzkoušet základy golfu.
„Šlo o úvodní akci v novém reprezentačním cyklu, jehož vrcholem by mělo být MEJ v sálové cyklistice 2021 ve švýcarském Mosnangu. Tomu odpovídala i náplň soustředění, kdy jsem se zaměřil především na fyzickou kondici hráčů,“ řekl trenér Milan Chovančík k soustředění.
„Jsem spokojený zejména s přístupem a nasazením všech hráčů a příjemně mě překvapilo, že si kluci sedli po lidské stránce, což byla pro pohodu v průběhu soustředění velmi důležitá věc. Věřím, že si hráči ze soustředění odnesli poznatky, které jim pomohou v dalším výkonnostním růstu. V nastoleném trendu bych rád pokračoval a další soustředění je v plánu uspořádat v druhé polovině října, ale toho by se zúčastnilo již jen šest nejlepších hráčů. Ti by byli cíleně připravováni na MEJ 2021,“ dodal Milan Chovančík.

FOTO Pavel Petrovský

Autor článku: Jaroslav Cícha