MTB

Nash skončila na Cape Epic třetí, Stošek pátý

Nash skončila na Cape Epic třetí, Stošek pátý

Kateřina Nash obsadila se svou argentinskou parťačkou Sofií Gomezovou Villafaneovou konečné třetí místo v závodě dvojic na horských kolech Cape Epic. Mezi muži skončili Martin Stošek s Němcem Andreasem Seewaldem (Canyon Northwave) na páté příčce.

Celkovými vítězi 19. ročníku závodu se stali Jihoafričan Matt Beers s Chrisem Blevinsem z USA (tým Toyota-Specialized), kategoirii žen ovládly Vera Looserová z Namibie s Kim le Courtovou z Mauriciu (tým EfficientInfinity Insure).

Stošek se Seewaldem dojeli v závěrečné osmé etapě čtvrtí a v celkovém pořadí jim to zajistilo pátou příčku. Vloni byli šest dní ve žlutém dresu, a nakonec obsadili druhé místo. Letos si o něco pohoršili.

„Ambice byly pochopitelně vyšší, než to dopadlo. Ani jednomu z nás se nejelo úplně dobře, já měl v první polovině závodu pár krizí a bohužel nás z boje o pořadí vyřadil i jeden velký defekt. Byla to kombinace ne úplně dobré formy a technických problémů, které se nám loni vyhnuly. Na lepší výsledek to zkrátka nešlo,“ řekl Stošek pro mtbs.cz.

Úsměv v cíli zářil na tváři Petra Vakoče, jenž se Švýcarem Marcem Stutzmannem (Canyon Northwave) skončil v celkovém pořadí na sedmém místě, což bylo při jeho premiérovém startu, jak sám přiznal, trošku nad očekávání.

„Užil jsem si to, ale bylo to neskutečně těžký. Jsem rád, že jsme pokračovali tak, jak jsme to rozjeli a že jsme v každé etapě bojovali těsně za pódiem a v sobotu i o pódium. Byl to nádhernej závod a překvapil jsem sám sebe, jak mi to šlo. Fakt jsem si to užil,“ citoval web mtbs.cz Petra Vakoče.

Kateřinu Nash limitovala naražená žebra z pádu ve druhé etapě, takže konečné třetí místo brala. „Bylo to náročné, ale zvládla jsem to. Sofie obhajovala vítězství, já už na to nemám tak, jako dřív, ale stejně jsem si to užila. V jízdě ve dvojici se člověk víc vybičuje, kdybych jela sama, tak si už dávno zpomalím,“ řekla s úsměvem Nash.

V kategorii Masters vyhráli závěrečnou etapu Pavel Gonda a Jan Fišnar (Czech rockets Outfindo) a celkově skončili třetí.

Foto: Absa Cape Epic a Jan Němec/mtbs.cz

Autor článku: Jan Krůta