tomas slavik

Tomáš Slavík vyhrál potřetí městský sjezd v Chile

Tomáš Slavík vyhrál potřetí městský sjezd v Chile

Tomáš Slavík z týmu Ghost Bikes se stal legendou závodu Red Bull Valparaiso Cerro Abajo v Chile. Jeden z nejprestižnějších a taky nejtěžších městských sjezdů na planetě dokázal trojnásobný mistr světa ve fourcrossu vyhrát potřetí v kariéře, což se nikomu v historii nepovedlo.

Jeho vítězství je o to cennější, že měl v poslední tréninkové jízdě pád, při němž si poranil vazy v kotníku. V první chvíli to vypadalo, že do závodu vůbec nenastoupí. Musel do nemocnice, kde mu nohu zatejpovali, ale on chtěl i se zdravotním handicapem za každou cenu pokračovat dál.

Nastoupil do kvalifikace, kde zajel třetí čas a finálovou jízdu zvládl i ještě lépe. Nikdo jeho výsledný čas nedokázal překonat! „Vůbec nemám slov,“ byla první slova v cíli 35letého českého závodníka.

„Byla to z mojí strany solidní jízda na hranici možností. Ne perfektní. V některých pasážích jsem nemohl šlapat naplno. Hlavně v horní části. Ale moji největší soupeři udělali nějaké chyby a mně to stačilo. Vyhrát s tímhle zraněním, to je neskutečné,“ říkal dojatý Slavík, který navázal na své triumfy z let 2017 a 2018.

Foto: Red Bull

Autor článku: Jan Krůta

Související

Doporučené