Silnice

První body Prostějova do žebříčku UCI

První body Prostějova do žebříčku UCI

Cyklisté celku Tufo Pardus Prostějov vybojovali v Polsku první body v letošní sezoně do žebříčku UCI. V etapovém závodu Dookola Mazowsza sice na ně ještě nedosáhli, ale v jednorázovém podniku  Puchar MON již úspěšní byli.

„Po dlouhé době jsme závodili v závodě UCI, který ale bohužel nezačal příliš pozitivně. Také od časovky jsem čekal víc, ta nám moc nevyšla,“ komentoval první závod sportovní ředitel Michal Mráček.

Po závodu Puchar MON (UCI 1.2) byl již spokojenější, když po 149 kilometrech vybojoval Dan Babor v hromadném dojezdu osmé místo a Tomáš Bárta skončil o dvě příčky za ním a uzavřel tak první desítku. „Celkově jsem s vystoupením kluků velmi spokojen. Musíme si uvědomit, že nejstaršímu z našich závodníků je teprve 21 let a tři ze šesti kluků jsou v elitní kategorii prvním rokem. Už se těšíme na další starty, návrat do sezóny se vyvedl,“ dodal Michal Mráček.

Výsledky:

1. Gross (Něm.) 3:03:28, 2. Pajur (Est.), 3. Aniołkowski (Pol.), 4. Rohde (Něm.), 5. Franczak, 6. Rudyk (oba Pol.), …8. Babor, 10. T. Bárta (oba Tufo – Pardus Prostějov) všichni stejný čas.

Autor článku: Jaroslav Cícha