ČSC

Licence ČSC budou od roku 2023 virtuální

Licence ČSC budou od roku 2023 virtuální

Každý závodník, trenér, rozhodčí či funkcionář dobře zná plastovou kartičku s fotkou, osobními údaji a logem UCI/ČSC, která z něj dělá držitele mezinárodní licence Českého svazu cyklistiky. 

Podoba licence se v průběhu let několikrát měnila, od papírové po plastovou, včetně mnoha změn designů licence. Český svaz cyklistiky již delší dobu následuje aktuální trendy, snaží se čím dál více přiblížit dnešním novinkám a fungovat udržitelně. I proto bude pro své členy vystavovat licence na rok 2023 především ve virtuální podobě.

Doba informačních technologií postupuje stále dál, čím dál více společností přechází v mnoha sekcích do virtuálního prostředí a Český svaz cyklistiky nebude výjimkou. Většina firem již své členské a věrností karty nabízí právě ve virtuální podobě v mobilním telefonu, ve kterém má klient všechny své karty přehledně na jednom místě, a navíc stále u sebe. Česká republika dokonce plánuje od příštích let vystavovat i virtuální občanské průkazy. Věříme tedy, že se jedná o další krok vpřed.

Licence ČSC bude i nadále vystavovat a koordinovat licenční pracovník ČSC, který na konci celé žádosti o vystavení či prodloužení licence, která zůstává stejná, zašle žadateli o průkaz místo klasické plastové kartičky poštou webový odkaz s možností stažení licence do jeho mobilního telefonu. Výhod tohoto nového řešení je mnoho. Mezi ty největší patří, že licenci má držitel neustále u sebe, dále pak že je možnost stažení 1 licence na více zařízení (do více mobilních telefonů) a také se jedná o podstatě modernější a ekologičtější variantu. Licence lze stáhnou na zařízení s operačním systémem Apple iOS i Android. U zařízení iOS se licence stahuje přímo do Wallet, u Androidu do aplikace Portmonka (kterou je třeba si do svého telefonu předem nainstalovat). V dohledné době bude u Androidu podporováno také v Google Pay.

Současně s virtuálními licencemi budou spuštěny také fanouškovské karty jednotlivých disciplín a jedna obecná fanouškovská karta cyklistky. Skrze tyto karty budou uživatelé dostávat nejpodstatnější a nejaktuálnější informace (notifikace) o dané disciplíně včetně výsledků, změn o závodech či o mimořádných nabídkách od partnerů.

Po dostatečně dlouhou přechodnou dobu zůstane možnost vytištění licence i v její aktuální fyzické (plastové) podobě, avšak za poplatek nákladů výroby licence.

Veškeré podrobnější návody a bližší informace včetně aktualizovaného licenčního řádu budou brzy zveřejněny.

Autor článku: Admin