Cyklokros

Na ME do Belgie jede 15 českých cyklokrosařů

Na ME do Belgie jede 15 českých cyklokrosařů

Patnáct českých reprezentantů bude startovat na víkendovém mistrovství Evropy v cyklokrosu, které hostí belgický Namur. Největší českou nadějí na cenný kov je junior Václav Ježek, který v poslední době prokazuje velmi dobrou formu.

„Co se týče ambicí, rádi bychom zabojovali o nějakou medaili, i když jednoduché to rozhodně nebude,“ řekl reprezentační trenér Petr Klouček. 

„Asi největší šanci má v juniorech Venca Ježek. Měla by mu sedět i trať. Když má formu, je schopen zajet úplně na všem. O medaili by se měl rvát,“ uvedl Klouček na adresu druhého nejlepšího juniora ze Světového poháru v Táboře. Ježkovi vyšla dobře i generálka na úterním závodě v belgickém Oudenaarde, kde na legendárním Koppenbergcrossu skončil mezi juniory třetí.

„Na solidní umístění v top 10 bude určitě pomýšlet i Kristýna Zemanová v kategorii žen U23 a v desítce bych viděl i dvě naše juniorky. Doufám, že na desítku zaútočí i Boroš, i když mezi muži bude ta konkurence největší,“ odhadoval Klouček.

V Namuru se pojede na náročné trati s poměrně velkým převýšením. „Většinou tam bývá bláto. Podle předpovědi by mělo i teď ve druhé půlce týdne sprchnout, tak uvidíme,“ dodal reprezentační trenér českých cyklokrosařů.

Do dějiště šampionátu se většina závodníků přesune ve čtvrtek, v pátek se poprvé všichni sejdou na oficiálním tréninku na trati.

Nominace

Muži Elite: Michael Boroš, muži U23: Pavel Jindřich, Matyáš Fiala, Patrik Černý, junioři: Václav Ježek, Ondřej Novotný, Pavel Šumpík, Jan Faltýnek, Filip Samec.

Ženy U23: Kristýna Zemanová, Barbora Jeřábková, juniorky: Eliška Hanáková, Vanda Dlasková, Karla Nováková, Kateřina Douděrová.

Program ME

Sobota 5. 11., 11.00: juniorky, 13.15: muži U23, 15.00: ženy. Neděle 6. 11., 11.00: junioři, 13.15: ženy U23, 15.00: muži ELITE..

FOTO: Jan Brychta

Autor článku: Jan Krůta