Trenér Milan Chrobák slaví sedmdesátiny

Jeden z nejuznávanějších českých cyklistických Milan Chrobák v sobotu 17. září oslaví životní jubileum, své sedmdesáté narozeny. Celý svůj cyklistický život zasvětil jedinému klubu TJ Stadionu Louny a mezi jeho svěřence patří řada českých reprezentantů.

Sám aktivní závodní činnost ukončil vzhledem k náročnosti studia na FTVS UK v Praze poměrně brzo a trenérskou dráhu započal v roce 1975 u mládeže Stadionu Louny a od roku 1982 působil jako vedoucí trenér TSM Louny. V klubu pracoval jako profesionální trenér až do odchodu do důchodu v roce 2015. I nyní stále působí jako trenér mládeže.

V letech 1995 až 2010 působil jako asistent reprezentačního trenéra u české cyklokrosové reprezentace. Společně s Jiřím Murdychem a následně s Petrem Kloučkem byl u zisku 25 medailí, které česká cyklokrosová reprezentace získala na světových a evropských šampionátech. Do cyklokrosové reprezentace dovedl oddílové svěřence Pavla Elsnice, Daniela Reha, Petr Čecha, syna Jana, Kamila Ausbuhera, Jaromíra Friedeho, Petra Novotného, Vojtěcha Nipla, Martinu Mikuláškovou a naposledy Pavla Jindřicha s Adamem Seemanem.

Ti všichni vybojovali na světových šampionátech a Světových pohárech řadu skvělých umístění a v mládežnickém cyklokrosu dokázali zkompletovat sadu medailí z MSJ. V roce 1988 vybojoval Reh bronz, zlato v roce 1993 Ausbuher a stříbro Friede na tomtéž MS. Úspěšnou trenérskou práci potvrdil i Lukáš Fůs ziskem bronzu v silničním závodě juniorů v roce 1993.

Dlouhá léta je členem Výkonného výboru ČSC, členem cyklokrosové komise a od roku 2011 předsedou Ústeckého svazu cyklistiky.