Silnice

ŠKODA Cup v Hrabyni vyhrál Boroš

ŠKODA Cup v Hrabyni vyhrál Boroš

Předposlední díl seriálu ŠKODA Cupu, který se jel v Hrabyni u Ostravy, vyhrál po spurtu vedoucího kvarteta Michael Boroš z týmu Elkov Kasper. Za  ním projeli cílovou páskou Karel Vacek (Tirol Ktm Cycling Team) a Tomáš Jakoubek (ATT Investments), čtvrtý skončil Slovák Juraj Sagan. Zelený trikot pro vedoucí jezdce seriálu uhájil Jan Kašpar (ATT Investments), který dnes skončil, dvanáctý a zároveň vede soutěž jezdců kategorie U23.

Na startu závodu bylo 87 jezdců ze čtyřech zemí a již ve druhém kole odjela šestičlenná skupina. Peloton ztrácel až šest minut a náskok se podařilo snížit až v závěru, přesto odstup byl v cíli téměř čtyři minuty. V posledním kopci neudrželi tempo Tomáš Kalojíros (Sparta Praha) a Vojtěch Kmínek (TJ Favorit Brno) a o vítězství spurtoval zbylý kvartet jezdců a nejvíce sil zbylo Borošovi, který ukázal již minulý týden výbornou formu v Polsku, kde vybojoval druhé místo a prvenství.

„Dva závody v Polsku se mi podařily a čekal jsem, že na tom budu stále dobře. Ještě pojedu na silnici etapák Okolo Jižních Čech a potom již budu ladit formu na cyklokrosy, ale již nyní se na závody v terénu připravuji,“ řekl Michale Boroš, který se v průběžném pořadí seriálu posunul na druhé místo.

Závěrečný závod ŠKODA Cupu se pojede 24. září v Mladé Boleslavi.

Výsledky ( 159,6 km):

1. Boroš (Elkov Kasper) 3:59:38, 2. K. Vacek (Tirol Ktm Cycling Team), 3. Jakoubek (ATT Investments), 4. J. Sagan (CR), 5. Kalojíros (Sparta Praha) +9, 6. Kmínek (TJ Favorit Brno) +37.

Průběžné pořadí:

1. Kašpar (ATT Investments)       96, 2. Boroš 81, 3. M. Vacek (CK Příbram – Fany GASTRO) 81, 4. A. Ťoupalík (Elkov Kasper) 60, 5. K. Vacek 45, 6. Kmínek 36.

FOTO Jan Brychta

Autor článku: Jaroslav Cícha