MTB

Závěrečný maratonský pohár vyhráli Adel a Kalašová

Závěrečný maratonský pohár vyhráli Adel a Kalašová

Kross Harrachov, desátý závod seriálu Prima CUP, zařazený do nejvyšší domácí bikové soutěže ŠKODA AUTO Český pohár v maratonu, ovládli Filip Adel a Milena Kalašová.

Harrachovský podnik s ideálními podmínkami, slunečným počasím a příjemnými dvaceti stupni, nabídl účastníkům tři trasy o délkách 22, 48 a 115 kilometrů.

Jako první, se v brzkých ranních hodinách a pěti stupních Celsia, vydala na štaci po Krkonoších nejdelší trasa A. Na startu se sešli jak tuzemští, tak zahraniční favorité například z Polska a Německa. Nechyběli ani účastníci nadcházejícího mistrovství světa v maratonu, kteří závod zařadili do své přípravy.

Nejzkušenější a horký favorit Filip Adel, který na totožné trase, na níž se loni uskutečnil domácí šampionát, již od startu potvrzoval svojí skvělou formu. Český reprezentant a jezdec týmu Superior se stal jediným mužem, který trasu o délce 115 kilometrů zvládl pod šest hodin (5:55) a slavil v harrachovském biatlonovém areálu vítězství. Druhým nejrychlejším mužem s časem šest  hodin a tři minuty se stal Michal Bubílek z celku Kross Bikeranch Team. Třetí místo bral v červenobílých barvách Michal Kaněra, ten dojel v těsním závěsu se ztrátou deset vteřin za Bubílkem.

Mezi ženami nechyběla na startu favoritka a domácí šampionka Milena Kalašová. Členka týmu K3 Performance dokončila závod na skvělém osmnáctém místě v celkovém pořadí mužů a žen a jasně zvítězila s časem 7 hodin a 15 minut. Druhou nejrychlejší ženou se stala Kateřina Krutíková (Bike Pro Racing) s časem přes osm a půl hodiny. Na stupních je doplnila Veronika Švarcová z týmu Jezdinakole Rideczech, která trasu zdolala těsně pod 11 hodin.

S trasou B o délce 48 kilometrů se nejlépe popasovali Adam Lavička z Kross Bikeranch Team a Andrea Brunclíková v barvách Head Eleven CST Cyklolive. Na 22 kilometrové trase dominovali Patrik Pokorný (Bike 8144) a Anna Kráčmarová (Levit Loko Trutnov).

Seriál Prima CUP nyní čeká v tradiční termín 28. září v Hradci Králové exhibiční závod ŠKODA AUTO Gočárovy schody. Na 1. října připadá závěrečný podnik Decathlon Mikulov, kde se rozloučíme s cyklistickou sezónou za doprovodu kvalitního moravského vína a cimbálové muziky. 

Autor článku: Filip Švestka