Silnice

Tomáš Konečný na konci srpna skončí jako reprezentační trenér silničních cyklistů

Tomáš Konečný na konci srpna skončí jako reprezentační trenér silničních cyklistů

Trenér české reprezentace v silniční cyklistice Tomáš Konečný skončí po 8 letech ve své funkci. Na vlastní žádost odejde po vzájemné dohodě s vedením Českého svazu cyklistiky na konci srpna letošního roku z rodinných důvodů. Jeho poslední akcí byl etapový závod Tour de l´Avenir ve Francii s reprezentací U23.

„Rád bych Českému svazu cyklistiky poděkoval za důvěru a velmi přínosnou spolupráci. Zažil jsem s reprezentací spoustu krásných momentů a získal mnoho cenných zkušeností, které mě posunuly zase o kus dál. Navzdory tomu, jak mě tato činnost naplňovala, je to práce časově velmi náročná. Člověk je v sezoně pořád na cestách a já cítím, že potřebuji trochu přibrzdit. Chci trávit více času s rodinou, proto jsem se rozhodl skončit. Samozřejmě, že reprezentaci budu bedlivě sledovat dál a s cyklistikou jako takovou se neloučím. Svému nástupci i reprezentantům přeji hodně úspěchů,“ řekl Tomáš Konečný.

„Tomášovi musíme za ty roky moc poděkovat. Pod jeho vedením dosáhli závodníci napříč kategoriemi řady skvělých výsledků i na největších akcích jako jsou mistrovství světa, Evropy nebo dokonce olympiáda,“ uvedl prezident Českého svazu cyklistiky Petr Marek.

V kalendáři české silniční reprezentace však do konce sezony zbývá ještě jedna významná akce. Je jím mistrovství světa, které na konci září hostí australský Wollongong. Podle Luďka Teleckého, předsedy silniční komise ČSC, však není pro české reprezentanty nijak ohroženo. „Tento vrchol sezóny zajistí v pozici reprezentačního trenéra René Anderle, který působí dlouhodobě v profesionální silniční cyklistice jako sportovní ředitel a sám byl i výborný závodník,“ uvedl Telecký. 

„Tomášovi bych chtěl velice poděkovat za úsilí, které věnoval reprezentaci jako takové. Je také důležité, že rozvinul funkční systém podpory reprezentantů zejména s orientací na mladé talenty, na který bychom chtěli dále navázat. Tomášova nástupce budeme s rozmyslem vybírat po skončení této sezony,“ doplnil ještě Luděk Telecký.

FOTO: Michal Červený/Jan Brychta

Autor článku: Admin