MTB

Bikovým mistrem Evropy Pidcock, z Čechů nejlepší Cink

Bikovým mistrem Evropy Pidcock, z Čechů nejlepší Cink

Evropským šampionem v cross country v Mnichově se stal britský univerzál , olympijský vítěz, Thomas Pidcock, který vyhrál s náskokem 11 vteřin před Dánem Sebastianem Fini Carstensenem a o další vteřinu zpět byl Filippo Colombo ze Švýcarska. Nejlepší z českého kvarteta byl Ondřej Cink na 17. místě.

„Já si myslím, že mohu být spokojen. Po těch problémech v poslední době jsem nic nečekal, chtěl jsem ale objet závod důstojně a to si myslím, že vyšlo. Do čtyřicáté minuty jsem byl ve vedoucí skupině, ale potom se pochopitelně projevilo, že jsem moc nemohl trénovat a závodit. Myslím ale, že by to mohlo pomoci k dalším dvěma následujícím důležitým akcím,“ řekl Ondřej Cink a myslel tím mistrovství světa ve francouzském Les Gets a další podnik seriálu Světového poháru.

Tři další naši jezdci se seřadili ve třetí desítce výsledkové listiny. Jan Škarnitzl byl 34., o dvě místa za ním dojel Lukáš Kobes a po defektu čtyřicátý Marek Rauchfuss.

V Mnichově musel Pidcock startovat až z čtvrté řady a chvíli mu trvalo, než se propracoval vpřed. Ve čtvrtém z osmi okruhů se však dostal do čelní skupiny a od pátého kola na deštěm zvlhlé trati jezdil sám. Před zbytkem pole si udržoval téměř půlminutový náskok, který umožnil soupeřům stáhnout až zřetelným zvolněním v závěru.

Výsledky:

1. Pidcock (Brit.) 1:18:09, 2. Carstensen (Dán.) +11, 3. Colombo (Švýc.) +12, 4. Koretzky (Fr.) +18, 5. Litscher (Švýc.) +21, 6. Schuermans (Belg.) +25, …17. Cink +2:13, 34. Škarnitzl +3:36, 36. Kobes +3:59, 40. Rauchfuss (všichni ČR) +4:45.

Autor článku: Jaroslav Cícha