Silnice

Adam Ťoupalík vítězem závodu Visegrad 4 v Maďarsku

Adam Ťoupalík vítězem závodu Visegrad 4 v Maďarsku

Po povedeném útoku v cílovém stoupání vyhrál cyklista stáje Elkov Kasper Adam Ťoupalík s patnáctivteřinovým náskokem GP Hungary. V Maďarsku pokračoval třetím závodem seriál Visegrad 4 Bicycle Race GP Hungary UCI 1.2, který se jel na tradiční 150 km dlouhé trase se startem v Budapešti a cílem na vrcholu Pannonhalma.

Po čtyřiceti kilometrech z pelotonu odjela skupina čtyř závodníků, kteří si vybudovali maximální náskok pět a půl minuty. Peloton situaci ale kontroloval pozici a padesát kilometrů před cílem najeli na čelo Jan Bárta a Michael Kukrle (Elkov Kasper) a začali náskok velmi rychle likvidovat.

Dva závěrečné okruhy, které čekaly závodníky před cílem, už byl náskok zlikvidován a všichni se snažili vytvořit si co nejlepší pozice pro poslední stoupání.

„V cílových okruzích jsme se snažili držet si čelní pozici. To se podařilo a v posledním kilometrovém stoupání jsem nastoupil hned od začátklu, protože jsem věděl, že do cíle bude lepší dojet v menší skupině. Nakonec to ale dalo až na cílovou pásku, tak jsem za celý tým spokojen,“ řekl Adam Ťoupalík, který tak navázal na své prvenství v úvodním závodě série Visegrad 4 Bicycle Race v Brně.

o elitní desítky se dostal ještě na šestém místě z Čechů Karel Camrda z týmu ATT Investments.

Výsledky:

1.A. Ťoupalík (Elkov Kasper) 3:43:10, 2. Thomas Pisentimi (It.) +15, 3. Barnabás Peák (Maď.) +22, 4. Kubiš (SR) +26, 5. Heming (Něm./ATT Investments) +31, 6. Camrda +32, …14. Jakoubek (oba ATT Investments) +41, 15. Otruba +43, 17. Řeha (oba Elkov Kasper) +46, 18. Schuran (ATT Investments) +47, 19. J. Ťoupalík (Elkov Kasper) +51, 23. Bruber (TUFO – Pardus Prostějov) +1:03.

FOTO Otakar Fiala

Autor článku: Jaroslav Cícha