Mládež

Olympiáda dětí a mládeže byla zahájena. Elektrizující atmosféra! Na startu i cyklisté!

Olympiáda dětí a mládeže byla zahájena. Elektrizující atmosféra! Na startu i cyklisté!

Tribuny hučely a zaplněný Andrův stadion v Olomouci pohltila elektrizující atmosféra. V neděli 26. června se právě tady odehrálo slavnostní zahájení jubilejní desáté letní edice Olympiády dětí a mládeže. Oheň zažehl oštěpař Jakub Vadlejch, stříbrný olympijský medailista z Tokia. Na závěr ceremoniálu nadšeným mladým sportovcům a fanouškům zahrála skupina Slza.

Ve tvářích mladých sportovců byla čitelná hrdost. Nástup výprav, slib sportovců, vyvěšení vlajky, či zapálení ohně, stejně jako na olympijských hrách. Na 4000 mladých sportovců ze čtrnácti krajů České republiky bude do konce června soutěžit v Olomouckém kraji. Mezi nimi budou i zástupci cyklistiky. Děti budou soutěžit v kombinaci disciplín BMX, Dráha, MTB.

Olympiáda dětí a mládeže Olomouc, 27.6. – 30.6.2022

„Vždy pro mladé sportovce chceme připravit co nejvíce atributů, které navozují atmosféru opravdické olympiády. Je pro nás důležité, aby například olympijský oheň zapalovala sportovní osobnost, která je pro děti vzorem,“ řekl Jiří Kejval, předseda Českého olympijského výboru.

Stříbrný olympijský medailista z Tokia oštěpař Jakub Vadlejch přiběhl z pochodní a zapálil oheň na pódiu. Kromě zaplněných tribun sledovali ceremoniál přímo na ploše stadionu vybraní sportovci ze 14 krajských výprav, které sem dovedli sportovní hvězdy v čele s Jarmilou Kratochvílovou, Jiřím Liptákem nebo třeba Martinem Fuksou.

Každý den si také můžete naladit od 9 do 16 hodin ČT sport. Kde poběží přenosy z vybraných sportů a sportovišť a zažijete tak pravou atmosféru Olympiády dětí a mládeže.

Zdroj: ČOV

Autor článku: Admin