MTB

ŠKODA AUTO Český pohár v maratonu v Mostě vyhrál Adel

ŠKODA AUTO Český pohár v maratonu v Mostě vyhrál Adel

Severočeská klasika Extrém Bike Most navázala na tradici původních pořadatelů a v sobotu 25. června se uskutečnil 2(1). ročník.

Závod, který se řadí do nejvyšší domácí soutěže ŠKODA AUTO Český pohár v maratonu, přilákal stovky účastníků a zavedl je na věhlasná místa. 

Na trase nechyběl průjezd kolem jezera Matylda, výjezd na hrad Hněvín s výhledem na město a široké okolí včetně mosteckého jezera a autodrom. Pestré a zábavné traily vedoucí kopci Ressl a Široký vrch, díky nimž je závod tolik specifický, si všichni účastníci maximálně užili.

Vítěz Filip Adel při rozhovoru

Nejdelší 62 kilometrovou trasu ovládl zkušený maratonec Filip Adel. Vítěz v barvách Superior Team zvládl trať za dvě hodiny a čtyřicet devět minut. Druhé místo obsadil Jakub Šimek (Kross Bikeranch) se ztrátou přes šest minut. Třetí skončil specialista na cross country Tomáš Ševců (Amenity Extrem Sport) se ztrátou necelých osm minut.

V ženách slavila vítězství Elizabeth Ungermanová (North Bike Club) s časem 3:49. Druhá skončila Lenka Fridrichová (Eleven Head CST Cyklolive) s časem 4:51 a na třetím místě je doplnila Martina Sulzbacherová (Pítrs Bikes Team), která finišovala s časem 4:13.

Seriál Prima CUP, pod který spadá ŠKODA AUTO Český pohár v maratonu, pokračuje již v pátek 1. července do úterý 5. července etapovým závodem MTB Trilogy v Teplicích nad Metují. 

Autor článku: Filip Švestka