DHI

Junior Ondřej Kolečík na ME ve Slovinsku obsadil 6.místo a v elitní kategorii Stanislav Sehnal 13.místo.

Junior Ondřej Kolečík na ME ve Slovinsku obsadil 6.místo a v elitní kategorii Stanislav Sehnal 13.místo.

Uplynulý týden se konal ve Slovinském Mariboru kontinentální šampionát ve sjezdu horských kol v kategoriích U 15, U17, junioři, muži, ženy elita a kategorie masters. ME se zúčastnila i početná česká výprava s podporou ČSC. Šampionát se konal v bike parku Maribor Pohorje na velice populární trati světového poháru se slavnou rock garden, která je každý rok částečně upravená. V páteční kvalifikaci zajel nejlépe junior Ondřej Kolečík, který obsadil 3. místo se ztrátou 2,24 s na prvního Itala Davida Cappello. V elitní kategorii zajel nejlépe na 9 místě Stanislav Sehnal se ztrátou 4,48 s na vítězného Davida Trummera. Ostatní výsledky kvalifikace lze shlédnou na odkazu níže: 

https://www.uec.ch/resources/2022%20Events/downhill/Results_SeedingRound.pdf

V průběhu sobotního závodu panovalo po večerním pátečním dešti téměř ideální počasí a povrh tratě byl v 10.30 hodin, kdy začal závod ideální. 

V elitní kategorii mužů vyhrál Rakušan Andreas Kolb o 0,61 s před  krajanem Davidem Trummerem a o 1,16 s Francouzem Benoit Coulangesem. Stanislav Sehnal skončil se ztrátou 6,83 s na 13. místě a Antonín Král se ztrátou 11,81 s na 28. místě. Antonín Král měl během finálové jízdy vyvěšenou červenou vlajku a musel absolvovat finále dvakrát, což určitě ovlivnilo jeho výsledný čas. 

V juniorské mužské kategorii i přes zrychlení o 3 s. oproti kvalifikaci obsadil Ondřej Kolečík 6.místo se ztrátou 3,31 s na vítězného Francouze Kimiho Viardota. Druhý český zástupce Robin Novotný skončil na 17.místě se ztrátou 17,31 s.

V kategorii U 15 obsadil ve finále Štěpán Hurta 20. místo a Štěpán Mynařík si ve finále po pádu zlomil ruku. V kategorii U 17 obsadil nejlepší umístění Kryštov Húšť na 13. místě, Sebastian Vašek na 15. místě a Martin Horák na 17.místě.

V kategorii juniorek obsadila po pádu v druhé polovině trati a se zhmožděným prstem 8.místo Sabina Košárková. 

Závod ME byl vypsán i pro kategorie masters a měl zde i početné zastoupení českých bikerů, kteří se ve výsledcích neztratili. V ženské kategorii 35+ získala titul Dominika Durčáková a v mužské kategorii 55+ Jiří Číla. Stupně vítězů  navíc doplnil v kategorii 55+ na 2. místě Milan Suchomel a na 3. místě Drahomír Daika. Jiří Knap obsadil v kategorii 45+ 3. místo. 

Přesné výsledky a výsledky ostatních účastníků naleznete na odkazu níže :

https://www.uec.ch/resources/2022%20Events/downhill/Results_Final.pdf

FOTO: UEC

AUTOR: Milan Suchomel

Autor článku: Admin