Silnice

Kukrle jde do žlutého po prologu Tour du Pays de Montbéliard

Kukrle jde do žlutého po prologu Tour du Pays de Montbéliard

Michael Kukrle zajel nejrychlejší čas v prologu francouzské Tour du Pays de Montbéliard kategorie UCI 2.2 a do sobotní etapy tak nastoupí ve žlutém dresu lídra. Český mistr si tak připsal osm UCI bodů. Na čtyřkilometrové trati se dařilo i Jakubu Otrubovi, který dokončil na čtvrté pozici.

„Dnešní závod byla krátká časovka do vrchu a Michael v ní zvítězil celkem suverénně. Je vidět, že se lepší a dostává se opět do tempa. Uvidíme, jak mu půjdou víkendové etapy, ale profilově by mu měly sedět, protože budou sice těžké, ale ne extrémně vrchařské,“ popsal vítězství Kukrleho sportovní ředitel Elkovu Kasper Vladimír Vávra. Cyklisty o víkendu čekají dvě zvlněné etapy o délce 162 a 155 kilometrů.

Prolog se jel za dvaatřicetistupňového horka, ve kterém Jakub Otruba odstartoval vlažněji. „Kdyby jel doraz od startu, určitě by byl mezi třemi nejlepšími. Osobně jsem čekal, že na tom bude nejlépe z našeho týmu právě Jakub. Velice dobře se ale předvedl i třináctý Matěj Zahálka. Za toto představení kluků jsem moc rád, protože si budou věřit do dalších etap i před mistrovstvím republiky,“ uzavřel Vladimír Vávra.

Výsledky:

Prolog (4,1 km):

1. Kukrle (ČR) 7:02, 2. Costiou (Fr.) +9, 3. George (Austr.) +12, 4. Otruba (ČR) +21, 5. Braz, 6. Guinet (oba Fr.) oba +25, …13. Zahálka +27, 66. Neuman +55, 84. Obdržálek +1:02, 94. Babor (všichni ČR) +1:12.

FOTO Otakar Fiala

Autor článku: Jaroslav Cícha