MTB

Sehnal má třetí mistrovský titul ve sjezdu

Sehnal má třetí mistrovský titul ve sjezdu

Již třetí mistrovský titul mistra republiky vybojoval ve sjezdu Stanislav Sehnal z Kellys Factory team. Šampionát se uskutečnil ve sportovním areálu v Koutech nad Desnou, zároveň to byl třetí závod Českého poháru TOP ON TRAIL CUP. Mezi ženami vybojovala zlato Kristýna Havlická (Rock Machine), nejlepším juniorem se stal Ondřej Kolečík (Kelly Factory Team).

Závody se jely na oblíbené trati Koutíkův sen, která vzhledem ke své délce splňuje parametry mistrovského závodu a prověřila závodníky zvláště po stránce fyzické. Celkem startovalo přes 200 závodníků a medaile se rozdávaly v osmi kategoriích.

Sobotní trénink závodníky doprovázel déšť a silný nárazový vítr, nicméně na nedělní závod se počasí umoudřilo a mistrovství se jelo za ideálního sjezdového počasí.

V mužích obhájil bezchybnou jízdou již potřetí titul Stanislav Sehnal před týmovým kolegou Antonínem Králem, bronz bral Jan Čepelák (JC Bike Racing). V ženské kategorii skončily za Havlickou Jana Bártová (Sportovní kurzy cz) a Karolína Kadlecová (X Ride Team Racing Lešná).

Výsledky:

Muži:

1. Sehnal 4:12,473, 2. Král (oba Kellys Factory team) +5,317, 3. Čepelák J(JC Bike Racing) +6,621.

Junioři:

1. Kolečík (Kellys Factory team) 4:28,041, 2. Novotná (Banshee Racing Brigade) +1,602, 3.  Hodulák (Cyklo Krystyník Racing Team) +14,840.

Ženy:

1. Havlická (Rock Machine) 5:02,785, 2. Bártová (Sportovní kurzy cz) +10,434, 3. Kadlecová (X Ride Team Racing Lešná) +38,868.

FOTO Jan Křenek

Autor článku: Jaroslav Cícha