MTB

Druhý závod ŠKODA AUTO Český pohár vyhrál Kulhavý

Druhý závod ŠKODA AUTO Český pohár vyhrál Kulhavý

Olympijský vítěz a mistr světa Jaroslav Kulhavý si připsal první domácí vítězství, když v Opavě zvítězil v druhém závodě ŠKODA AUTO Český pohár v maratonu.

Dvaadvacátý ročník moravskoslezské klasiky Silesia Bike Marathon přivítal 21. května několik stovek bikerů, kteří si mohli vybrat ze tří náročných tras. Na nejprestižnější trase na 90 km, která byla rovněž zapsána v nejvyšší domácí soutěži ŠKODA AUTO Český pohár v maratonu, se představila téměř kompletní česká maratonská špička.

Trasa závodníky zavedla k zámkům Raduň, Hradec nad Moravicí, k údolí řeky Moravice a provedla je tím nejkrásnějším z přírodního parku Moravice a podhůří Nízkého Jeseníku.

Závodu, který byl partnerským závodem seriálu Prima CUP, se od samého úvodu ujala čtveřice Jaroslav Kulhavý, Marek Rauchfuss, Filip Adel a Jan Jobánek, kteří určovali velmi rychlé tempo. Jobánek však po třetině závodu odpadl a pokračovali pouze ve třech. Trojice ve stejném složení dojela až do cíle, kde se porvala o pódiové umístění až v samém závěru. Nejrychlejším mužem na pásce byl Jaroslav Kulhavý před Markem Rauchfussem. Třetí místo obsadil Filip Adel. V ženách zvítězila Nikola Bajgerová před Polkou Monikou Wrona a Lenkou Fridrichovou.

Seriál Prima CUP pokračuje již tento víkend 28. května na Dolní Moravě, kde se uskuteční ŠKODA AUTO Mistrovství ČR v maratonu

Autor článku: Filip Švestka