Sálovka

Vedle kolové měla ve Svitávce své MČR i krasojízda

Vedle kolové měla ve Svitávce své MČR i krasojízda

Dne 30.4.2022 proběhlo ve Svitávce juniorské Mistrovství ČR, kde kromě kolové bojovali o mistrovské tituly i reprezentanti druhého odvětví sálové cyklistiky – krasojízdy.

Do finálových bojů se na základě výsledků předkola nominovalo deset nejlepších juniorek, osm juniorů, šest dvojic juniorek a tři dvojice v kategorii juniorů + mix.

V kategorii juniorů dvojic, která je otevřená i pro smíšené dvojice, zvítězila těsně dvojice Blažek / Šín z Komety Brno před dvojicí Pokorná / Nečas z Favoritu Brno. Bronzový stupeň obsadila dvojice z Němčic nad Hanou – Kypastová / Doležel. V kategorii dvojic juniorek zvítězil pár z Němčic nad Hanou – Florová / Vosičková před pankráckou dvojicí Tůmová / Cikánková a zlínskou dvojicí Buršíková / Návojová. Juniorskou kategorii jednotlivců ovládl Kryštof Nečas z Favoritu Brno s velkým náskokem před dvojicí závodníků Komety Brno Vojtěch Blažek a Pavel Šín. V nejpočetnější kategorii juniorek, skončily na prvních dvou místech oddílové kolegyně z TJ Stavební stroje Němčice nad Hanou – Alena Florová a Kateřina Vosičková. Na stupních vítězů je doplnila Tereza Buršíková z TJ Sokol Zlín – Prštné.

Autor: Jiří Vosička

FOTO: Petr Nečas

Autor článku: Admin