Enduro

Mistrovství ČR v ENDURU se jelo v Sušici.

Mistrovství ČR v ENDURU se jelo v Sušici.

V neděli 1.5. se konalo mistrovství ČR Enduro na trati závodu Enduro X Race Sušice.

Závodní okruh měřil 42 km s převýšením 1600 m a bylo na něm vyznačeno celkem 6 měřených sjezdových rychlostních zkoušek. Kategorie kadetů pak měla závod zkrácený oproti dospělým na 4 rychlostní zkoušky.

Start závodu byl v 9:00 hod. a závodníci vyjížděli na trať po dvouminutových intervalech. Do cíle příjížděli první borci kolem 15 hodiny. Byl to náročný šestihodinový závod, který prověřil jak fyzickou tak technickou připravenost všech závodníků. Kamenité technické pasáže v měřených úsecích, ale i prudké výjezdy na přejezdech z jedné RZ na druhou charakterizují sušický závod.

Závod mužů Elite ovládl polský jezdec Slawomir Lukasik, který nezaváhal ani v jedné ze šesti RZ a v každé byl nejrychlejší. Druhý skončil Vojta Bláha se ztrátou 36,9 s, ale z českých závodníků byl nejrychlejší a stal se mistrem republiky. V kategorii žen Elite vedla po prvních třech erzetách Barbora Průdková, ale kvůli technickým problémům musela ze závodu odstoupit a zvítězila tak německá závodnice Raphaela Richter. Mistryní republiky se pak stala matadorka Štěpánka Fejola Nestlerová. Kategorii kadetů zvítězil Petr Zeman z Bike clubu Město Touškov. Juniorských mistrem se stal Zdeněk Fiedler a kategorie Masters ovládli Petr Frenk 35+ a Milan Čižinský 45+

Autor: Aleš Hrabý

Foto: FB Pavel Křikava

Autor článku: Admin