Silnice

Grand Prix West Bohemia vyhrál Herzog

Grand Prix West Bohemia vyhrál Herzog

Stejně jako v loňském roce si nejlépe při juniorském Grand Prix West Bohemia vedli jezdci celku Auto Eder. Už v šestém z jedenácti okruhů ujel všem soupeřům největší favorit Němec Emil Herzog a už ho do cíle náskok navyšoval. Cílem projel s náskokem 3:40 přede svým týmovým kolegou Rometem Pajurem z Lotyška, nejlepším Čechem byl pátý Daniel Mráz (Mapei Merida Kaňkovský). Spolu s ním byli ve devítičlenné skupině pronásledovatelů ještě Adam Seeman a Milan Kadlec. Závod kadetů vyhrál Štěpán Zahálka ze Slavoje Terezín.

Na start závodu juniorů nastoupilo 130 závodníků z jedenácti zemí, do cíle jich dorazilo 62. Rozhodující akce se zrodila v šestém kole. To sólově zaútočil Herzog, rychle si vybudoval značný náskok a do cíle ho jen navyšoval. Za ním se díky aktivitě našich cyklistů vytvořila stíhací skupina devíti lidí, v níž měl Auto Eder další tři zástupce, tři v ní byli ale i Češi.

Zatímco Herzog projel cílem nikým neohrožován, za ním se skupina utkala o zbylá dvě místa na stupních vítězů. Nejúspěšnější byl další cyklista Pajur před polským závodníkem Mikolajem Szulikem. Mráz dokončil pátý, Seeman sedmý a Kadlec devátý, peloton přivedl Štěpán Telecký z Favoritu Brno.

Výsledky:

Junioři:

1. Herzog (Něm.) 3:11:00, 2. Pajur (Lot.), 3. Szulik (Pol.), 4. Kockelmann (Niz.), 5. Mráz (Mapei Merida Kaňkovský), 6. van der Werff (Niz.), 7. Seeman (Mix cyklokros ČR), …9. Kadlec (Dukla Praha) všichni +3:40, 11. Telecký (TJ Favorit Brno), 15. Bárta (Team Auto Eder), 17. Rich. Kobr (Roman Kreuziger Cycling Academy), 18. Pořízka (MIX Kovo Praha) všichni +4:52.

Kadeti:

1. Zahálka (TJ Slavoj Terezín) 2:10:49, 2. Podařil (Dukla Praha), 3. Šumpík (Jaroslav Kulhavý Cycling team) oba stejný čas.

FOTO Jan Brychta

Autor článku: Jaroslav Cícha