Silnice

Rakušanka Schweinbergerová vyhrála časovku Gracie. Skalniak-Sójková zpět ve vedení

Rakušanka Schweinbergerová vyhrála časovku Gracie. Skalniak-Sójková zpět ve vedení

Rakouská reprezentantka Christina Schweinbergerová zvítězila v dopolední půletapě závodu Gracia Orlová. V individuální časovce na 13,5 kilometru porazila Polku Agnieszku Skalniak-Sójkovou o 20 sekund. Vítězka úvodní etapy opět převzala žlutý dres, protože Švédka Jenny Rissvedsová byla o necelé 3 sekundy horší.

Přetahovaná o vteřiny pokračuje. Jenny Rissvedsová neudržela celkové vedení, když v časovce v Havířově obsadila čtvrté místo a na vítězku ztratila 23 sekund. Nejdůležitější byl však odstup od druhé Agnieszky Skalniak-Sójkové. Závodnice týmu ATOM Deweloper na druhé místě porazila Rissvedsovou o 3 sekundy a s náskokem 2 sekund se vrátila do průběžného vedení a v odpolední etapě z Dětmarovic do Orlové oblékne žlutý dres. 

Schweinbergerová se také vrátila do boje o celkové vítězství, před etapou ztrácela pouze 25 sekund na Rissvedsovou, takže nyní je 4 sekundy za Polkou.

Mezi Skalniak-Sójkovou a Rissvedsovou se v časovce dostala ještě třetí Hannah Fandelová. Německá cyklistka týmu Stuttgart ztratila na vítězku 22 sekund.

Nejlepší českou závodnicí byla Eliška Kvasničková z výběru Force – SportRaces. Teprve sedmnáctiletá cyklistka na 8. místě ztratila 35 sekund. 

Autor článku: Admin