Silnice

Julia Kopecky slaví první velké vítězství, bratr Tomáš byl druhý

Julia Kopecky slaví první velké vítězství, bratr Tomáš byl druhý

Sedmnáctiletá česká reprezentantka Julia Kopecky, která žije v Nizozemsku a letos závodí za tým NXTG U19, vybojovala první velké vítězství sezony na silnici. Vyhrála totiž jednu z etap v závodě EPZ Omloop van Borsele na „domácí“ půdě.

Kopecky ovládla druhou etapu, která se jela za silného větru, když po úspěšném ataku přijela do cíle sama o 23 vteřin před pelotonem. „Nemám slov, jsem za to vítězství moc šťastná,“ řekla Julia.

V celkovém pořadí závodu zaraženého do juniorského Nations Cupu obsadila 12. místo. Vyhrála Britka Zoe Bäckstedt, která je úřadující juniorskou mistryní světa v silničním závodě a vicemistryní v časovce.

Na startu byly i další dvě Češky Vanda Dlasková a Barbora Jeřábková, obě v dresu nizozemské stáje SWABO Dames Cycling Team. V konečném pořadí se seřadily za sebou na 50. a 51. místě, Dlasková skončila 14. v poslední etapě.

Příjmení Kopecky však bylo vidět i na mužských závodech. Nejstarší ze sourozeneckého cyklistického tria Tomáš Kopecky se v dresu nizozemské kontinentální stáje ABLOC CT blýskl druhým místem na jednorázovce Rutland-Melton ve Velké Británii, kde se narodil. Po 180 kilometrech si to o vítězství rozdala vedoucí dvojice, v níž měl více sil Brit Crockett, Tomáš skončil těsně druhý.

FOTO: IG Julia Kopecky

Autor článku: Jan Krůta