Dráha

Sprinterkým mistrem Tomáš Bábek

Sprinterkým mistrem Tomáš Bábek

Po čtyřech letech vybojoval ve sprintu svůj další titul v této královské disciplíně jezdec Dukly Brno Tomáš Bábek. Ve finále v Praze na Třebešíně ve třech jízdách zdolal svého týmového kolegu Martina Čechmana a třetí skončil další jezdec Dukly Brno Jakub Šťastný. Mezi ženami vyhrála premiérově mladá Veronika Jaborníková, která rovněž ve třech jízdách udolala Sáru Kaňkovskou (obě Dukla Brno).
„Myslím, že to byl nadmíru vydařený šampionát, kvalifikační časy byly výborné. Na to, že kluci měli tak dlouhou závodní pauzu, tak předvedli super výkony,“ řekl trenér sprinterů Dukly Brno Petr Klimeš.
„Dnes to bylo hodně náročné, hlavně to šílené vedro. V kvalifikaci jsem měl díky větru drobný  technický problém a až třetím časem jsem si trochu zatopil. V semifinále proti Jakubu Šťastném jsem musel jet zcela naplno a finále s Martinem (Čechmanem) to byla bitva. Martin je velice silný. První jízdu jsem vyhrál já, pak on a za pět minut jsme jeli rozhodující. Byl to souboj vůle a bojovnosti se šťastným koncem pro mě. Byly to krásné souboje, jen to nás může posunovat dále,“ řekl Tomáš Bábek, který sprint vyhrál po čtyřech letech a vybojoval svůj již jedenatřicátý titul.
Výsledky – sprint:
Muži:
Finále: Bábek – Čechman 2:1, o 3. místo: Šťastný – Sojka 2:0, 5. Janošek, 6. Wagner (všichni Dukla Brno).
Junioři:
1. David Pagáč (Dukla Brno), 2. Jelínek (TJ Favorit Brno), 3. Linhart (Bike Team Uničov).
Kadeti:
1. M. Koblížek, 2. V. Koblížek (oba TUFO Pardus Prostějov), 3. Pořízka (KOVO Praha).
Žáci:
1. Peterka (SK Petřín Plzeň), 2. Podařil (Dukla Praha), 3. Bittman (KOVO Paha).
Ženy:
Finále: V. Jaborníková – S. Kaňkovská (obě Dukla Brno) 2:1.
Juniorky:
1. Hejhalová (Dukla Praha), 2. Bartoníková (Dukla Brno), 3. Marková (Dukla Praha).
Kadetky:
1. A. Jaborníková (Sportcomplex Břeclav), 2. Peterková (Roman Kreuziger Cycling Academy), 3. Müllerová (TUFO Pardus Prostějov).
Žákyně:
1. Lazarová (TJ Favorit Brno), 2. Jadrná (Sportcomplex Břeclav). 3. Richterová (TUFO Pardus Prostějov). 

Autor článku: Jakub Edr