MTB

Český pohár horských kol přivítá v Městě Touškově i Ondřeje Cinka

Český pohár horských kol přivítá v Městě Touškově i Ondřeje Cinka

V Městě Touškově se již tento víkend 23.-24. dubna pojede druhý závod Českého poháru horských kol. Jako každoročně se v Plzeňském kraji sjedou na startu přední čeští, ale i zahraniční závodníci. Pořadatele a fanoušky potěšila zpráva od nejlepšího českého bikera a světové špičky Ondry Cinka. „Letos mám náročný závodní program v zahraničí a český pohár jedu pouze v Touškově a pak Mistrák republiky ve Stupně.“ uvedl Ondřej Cink (Kross Orlen Cycling Team) 

„ Český pohár horských kol v Plzeňském kraji hostí Touškov již počtvrté a Ondřej Cink u nás závodil již několikrát a vždy vítězně. Fanoušci se mají na co těšit, protože atmosféra bude určitě adrenalinová. “ doplňuje Kateřina Duchková, manažerka závodu. 

Hlavní závod Elite žen startuje v sobotu 23. dubna v 13:30 a následuje Elite Muži v 15:30 hod. Nedělní program je zaměřen především na děti a mládež. Na startu v Touškově se postaví až tisícovka závodníků. Podmínky se zdají být letos ideální a po dvou letech různých omezení tu máme „plnou“ verzi. 

Na start se postaví také Adéla Holubová (kola-bbm.cz), členka reprezentace MTB, ale předevšímn odchovankyně domácího Bikeclubu TJ Sokol Město Touškov, na kterou jsou místní náležitě pyšní a určitě ji poženou hlasitě do cíle. Jak ona sama říká: „Touškovská trať je pro mě opravdu srdcovka. Sedí mi profilově, je zábavná a i přes to, že na ní trénuji opravdu často, mě stále baví. Je to trať, na které jsem vyrůstala, a kde začaly mé první cyklistické kroky. V Touškově chci zajet co nejlepší výsledek, tak jako v každém závodě. Nechat na trati vše a užít si na maximum domácí závod.“ 

Více informací na ZDE

Autor článku: Admin