Cyklokros

Světový pohár v cyklokrosu zeštíhlel o tři závody

Světový pohár v cyklokrosu zeštíhlel o tři závody

Přestože seriál Světového poháru začne až v listopadu, i tak se na jeho programu projevila pandemie koronaviru. Z kalendáře pro sezonu 2020-21 vypadly tři závody. Seriál tak bude mít oproti původně plánovaných čtrnácti podniků jedenáct včetně závodu v Táboře, který se pojede dle plánu 15. listopadu. 
Na okruhu v areálu Komora se uskuteční druhý závod seriálu, původně měl být až pátou zastávkou. Z programu vypadl podnik v americkém Waterloo a dva nově zařazené závody v irském Dublinu a Antverpách v Belgii. Všechny tři by se podle Mezinárodní cyklistické unie (UCI) měly objevit v další sezoně Světového poháru 2021/22.
Došlo k ještě jednomu přesunu, když v belgickém Zonhovenu se nepojede 25. října ale až 13. prosince. Světový pohár tak začne 1. listopadu v dalším belgickém městě Overijse a vyvrcholí tradičně týden před světovým šampionátem 24. ledna v nizozemském Hoogerheide.
„Po závodech na silnici a horských kolech jsme mohli zveřejnit další důležitou součást kalendáře UCI, což je dobré znamení pro závodníky i všechny zúčastněné. Jako u všech akcí bude záležet na zdravotní situaci v jednotlivých zemích které závody pořádají,“ řekl prezident UCI David Lappartient.
Kalendář Světového poháru v cyklokrosu 2020/21
1. listopadu: Overijse (Belg.)
15. listopadu: Tábor
22. listopadu: Koksijde (Belg.)
29. listopadu: Besancon (Fr.)
6. prosince: Wachtebeke (Belg.)
13. prosince: Zonhoven (Belg.)
20. prosince: Namur (Belg.)
27. prosince: Diegem (Belg.)
3. ledna: Hulst (Niz.)
17. listopadu: Villars (Švýc.)
24. ledna: Hoogerheide (Niz.)

Autor článku: Jakub Edr