Sálovka

Krasojezdec Jančík skončil šestý v závodu SP

Krasojezdec Jančík skončil šestý v závodu SP

V sobotu 2. března 2022 se ve slovenském Komárně uskutečnilo 1. kolo Světového poháru v krasojízdě. Světový pohár je po mistrovství světa nejvyšší krasojezdecká série závodů s mezinárodní účastí. Po závodě Bohemia Open minulý týden v Praze se jednalo o dalších velkou mezinárodní akci v krasojízdě.

Českou republiky reprezentoval v kategorii jednotlivců mužů Radek Jančík (Sokol Brno Horní Heršpice), předvedl výkon 116,60 bodu a ve své kategorii obsadil pěkné 6. místo.

Česká republika měla své zastoupení také mezi rozhodčími, o hodnocení nesnadnosti a provedení jednotlivých jízd se vedle Němců a Švýcarů postarali Veronika Kripnerová (TJ Pankrác Praha) a Petr Bartůněk (TJ Petřvald na Moravě).

V kategorii jednotlivci muži zvítězil německý mistr světa Lukas Kohl (202,83 b.), jednotlivkyně žen ovládla jeho krajanka Ramona Dandlová (180,96 b.). Dvojice open vyhráli další němečtí krasojezdci Lea-Victoria Styberová a Nico Rödiger (152,38 b.) a dvojice žen ovládly Švýcarky Henny Kirstová a Antonia Bärková (127,91 b.), ve čtveřicích zvítězila děvčata ze švýcarského Baaru (180,86 b.).

Druhé kolo Světové poháru se uskuteční 9. července ve francouzském Schiltigheimu, 3.kolo 13. srpna v Hongkongu a finále 29. října v německém Erlenbachu.

FOTO Gábor Füri

Autor článku: Jaroslav Cícha