Sálovka

Druhé kolo Škoda extraligy v kolové pro MO Svitávku 1

Druhé kolo Škoda extraligy v kolové pro MO Svitávku 1

Nečekaným vítězem II. kola ŠKODA Extraligy v kolové se stala s rezervou nejmladší dvojice reprezentující MO Svitávku 1 (Jiří Hrdlička ml./Roman Staněk). Ti v turnaji prohráli pouze jeden zápas proti svým zkušenějším oddílovým kolegům. V ostatních pěti zápasech čtyřikrát zvítězili a jednou remizovali. Tento skvělý výsledek je nejlepším dosavadním výsledkem obou hráčů v mužské kategorii. Ze čtvrtého místa se Hrdlička ml. se Staňkem posunuli na průběžnou třetí pozici a na první místo v tabulce ztrácí pouze tři body. 
Pořadatelem turnaje byl oddíl Sokol Zlín – Prštné a po skvělém výkonu do něj na prvním místě vstupoval tým Startu Plzeň (Ondřej Kydlíček/Josef Reindl). Plzni se ale ve druhém kole příliš nedařilo a se ziskem pouhých tří bodů za jedinou výhru skončili plzeňští hráči na posledním, sedmém místě. Tento neúspěšný výsledek je v součtu poslal v průběžném pořadí z prvního na dělené čtvrté místo s týmem Favoritu Brno 1 (Jan Havlíček/Robert Zvolánek). 
Do turnaje vstupovali jako favorité týmy Sokola Zlín – Prštné 2 (Ludvík Písek/Miroslav Gottfried) a SC Svitávky 1 (Jiří Hrdlička st./Pavel Loskot). Vzájemný zápas prvních dvou týmů minulého ročníku skončil těsnou výhrou 3:2 pro tým Zlína. V dalším vývoji turnaje si zlínská dvojice připsala ještě dalších 9 bodů a s 12 body skončila v turnaji na druhém místě. Po dvou kolech ale zlínskému týmu součet bodů přinesl průběžné první místo, pouhý jeden bod před SC Svitávkou 1. Právě Hrdličkovi s Loskotem se na druhém soutěžním kole nevedlo tolik, jako na tom předchozím. S 10 body za tři výhry a jednu remízu v turnaji obsadili 4. místo. Celkově ale stále hájí druhou pozici v průběžném pořadí.
Další dvě soutěžní kola jsou na programu 29. srpna v Chrastavě a 12. září ve Svitávce. Vrcholem sezony bude letos MČR v Němčicích na Hané, které je v plánu v termínu 24. října.
Průběžná tabulka ŠKODA extraligy po II. kole:
1. Sokol Zlín-Prštné 2     23
2. SC Svitávka 1  22
3. MO Svitávka 1  20
4. Favorit Brno 1  16
5. Start Plzeň 16
6. Sokol Zlín-Prštné 1  10
7. Favorit Brno 2   9

Autor článku: Jakub Edr