Silnice

Kukrle se vrací do Elkovu Kasper

Kukrle se vrací do Elkovu Kasper

Úřadující český mistr a olympionik Michael Kukrle se vrací do stáje Elkov Kasper. Kukrle před letošní sezonou přestoupil z královéhradeckého týmu do celku Gazprom – RusVelo z kategorie UCI ProTeam. Sedmadvacetiletý cyklista působil v Elkovu Kasper již od roku 2016 a v minulé sezóně získal osm umístění na stupních vítězů, včetně titulu národního šampiona.

V barvách ruského týmu objel Kukrle v únoru etapové závody v Ománu a Spojených arabských emirátech a získal 10 UCI bodů. Po zahájení ruské agrese na Ukrajině ale dostal Gazprom – RusVelo od Mezinárodní cyklistické unie stopku a rodák ze Šternberka se tak na start závodu postavil v barvách českého reprezentačního výběru až v minulém týdnu při Velké ceně Hlohovce, kde bral třetí místo a fanouškům cyklistiky se představil také v nedělním zahajovacím závodě ŠKODA Cupu ve Velké Bíteši.

„S vedením Elkovu Kasper jsme byli v kontaktu od chvíle, kdy UCI rozhodla o zastavení činnosti našeho týmu. Gazprom – RusVelo nám ihned stopnul výplaty, ale dal nám možnost odejít jinam. Dostal jsem nabídky z několika kontinentálních týmů, smysl mi ale dával návrat. Jsem rád, že se podařilo přestup dohodnout, i když kvůli neaktivnímu přístupu UCI ještě není jasné, kdy budu moct za tým závodit. Věřím, že stihnu už etapový závod Circuit des Ardennes International, který se pojede od 6. do 9. dubna,“ řekl k přestupu do královéhradecké stáje Michael Kukrle.

„Když jsme viděli, že tým Gazprom – RusVelo skončil, hned jsme Michaelovi nabídli pomoc. Působil u nás řadu let a je to dobrý závodník. Zásadní ale bylo vyřešit situaci po finanční stránce. Oslovil jsem tedy partnery, jestli nám budou ochotni vyjít vstříc. Chci poděkovat OLYMPU Centru sportu Ministerstva vnitra a hlavním partnerům týmu, společnostem Elkov elektro a KASPER CZ, kterým se podařilo ve velmi krátké době vytvořit podmínky pro Kukrleho přestup zpět. Také KALAS Sportswear ihned začne připravovat oblečení v mistrovských barvách, ve kterých musí úřadující šampion jezdit,“ popsal průběh vyjednávání sportovní ředitel Elkovu Kasper Vladimír Vávra.

FOTO Jan Brychta

Autor článku: Jaroslav Cícha