Sálovka

Mezinárodní soutěž v krasojízdě – Bohemiaopen

Mezinárodní soutěž v krasojízdě – Bohemiaopen

V hale TJ Pankrác se o víkendu uskutečnila mezinárodní soutěž v krasojízdě – Bohemiaopen. Kromě jezdců z českých klubů se jí zúčastnili zástupci z Německa, Maďarska, Slovenska, Polska i Afghánistánu. Sportovci z Ukrajiny se vzhledem k válečným událostem nemohli zúčastnit, nicméně během akce byla pro ně vytvořena potravinová sbírka, kterou do země dopraví maďarští sportovci z příhraniční oblasti.

Žákovské soutěže vyhráli ve svých kategoriích – Eliška Rozehnalová, Alena Čani, Vanessa Mbaye, Tobiáš Vejchoda, Lechner Benjamin a Roman Popovych. Žákovské dvojice pak Julie Tůmová s Hanou Cikánkovou a Benjamin Lechner s Lisou Lechner. Juniorskou kategorii ovládli Kateřina Vosičková a Kryštof Nečas, dvojice Tereza Buršíková s Kateřinou Návojovou a Vojtěch Blažek s Pavlem Šínem.

V kategorii Elite zvítězila mistryně Evropy Němka Jana Pfannová, v mužích na prvním místě skončil její krajan a úřadující mistr světa Lukas Kohl, když púředvedl bezchybnou jízdu a jen pár bodů zaostal za svým světovým rekordem. Dvojice v této kategorii vyhráli Veronika Kripnerová s Janem Kripnerem a Eszter Kulich s Dórou Rákoczou.

Třešničkou na dortu byla zkušební neoficiální disciplína zkráceného programu, kdy závodníci během dvou minut museli zvládnout deset cviků. V této disciplíně se představil i mistr světa z roku 2004 Arnošt Pokorný, nicméně vítězi se stali Csaba Varga a Jana Pfannová.

FOTO Jan Řasa

Autor článku: Jaroslav Cícha