MTB

Stošek a Seewaldem druzí na Cape Epic!

Stošek a Seewaldem druzí na Cape Epic!

Skvělý výsledek předvedli český biker Martin Stošek s německým kolegou Andreasem Seewaldem, kteří skončili v celkovém hodnocení Cape Epic na druhém místě. 

Jezdci týmu Canyon Northwave v nejslavnějším etapovém závodě světa nestačili pouze na soupeře z Německa George Eggera a Lukase Bauma (Speed Company). 

Česko-německé dvojici se dařilo od začátku závodu, když držela s přehledem šest dní žlutý trikot. O vítězi se rozhodlo až v závěrečné etapě dlouhé 70 kilometrů, kdy tým Speed Company s přehledem zvítězil. Tým Canyon Nortwave ztratil necelých šest minut a v celkovém hodnocení předstihl dosavadní lídry o tři minuty. 

Závodu se zúčastnil také český vítěz z roku 2014 Kristián Hynek, ten však dojel do cíle jako individuální jezdec, když jeho kolega Matouš Ulman ve 4. etapě odstoupil.

Výsledky Cape Epic 2022:

7. etapa:

1. Speed Company – Georg Egger, Lukas Baum (oba Něm.) 2:46:34, 2. Scott-Sram – Nino Schurter, Lars Forster (oba Švýc.) +1:44, 3. Santa Cruz – Maxime Marotte (Fr.), Keegan Swenson (USA) +1:45… 5. Canyon Northwave – Martin Stošek, Andreas Seewald (Něm.) +5:48.

Celkové hodnocení:

1. Speed Company – Georg Egger, Lukas Baum (oba Něm.) 27:44:06, 2. Canyon Northwave – Martin Stošek, Andreas Seewald (Něm.) +3:02, 3. Toyota 91Songo Specialized – Matt Beers (RSA), Christopher Blevins (USA) +10:38.

Foto: Tým Nortwave Canyon

Autor článku: Filip Švestka