Silnice

Mládež začíná silničářskou sezónu víkendovým doublem na Pardubicku!

Mládež začíná silničářskou sezónu víkendovým doublem na Pardubicku!

V sobotu, 26. 3., startuje mládežnická silničářská sezóna tradičním kritériem v Pardubicích. A hned druhý den v neděli začíná pohár pro mládež a ženy Techniserv cup ve Slatiňanech u Chrudimi. 


Pardubické kritérium navazuje na dlouholetou tradici silničářského kritéria v samém centru města na třídě Míru. Notoricky známý okruh o délce 1,5 km přivítá na úvod Carla Kriterijní Ligu, kde se představí mládež a ženy, startují také amatérské Hobby kategorie a závod vyvrcholí tradiční Velkou cenou DEKOM SYSTEM v kategorie Elite.

Program:

10:00 h Carla Kriterjní liga mládežnické kategorie

13:00 h Hobby závody

14:35 h Juniorky

15:20 h Ženy

16:10 h Junioři

17:00 h Elite na 50 okruhů (75 km)


V neděli se program přesune o pár kilometrů na jih do Železných hor, kde u výletní restaurace Monaco nad slatiňanským hřebčínem odstartuje 1. Techniserv cup pro mládež a ženy v tomto roce. Trasa je stejná jako při loňském podzimním MČR Extraligy Masters (a vloženém závodu pro mládež) a i nadále májí pořadatelé s tímto krásným cca 20 km dlouhým okruhem velké plány!

Program: 

10:00 h 1. vlna (Kadetky, Mladší žáci, Žákyně)

12:00 h 2. vlna (Kadeti, Starší žáci)

14:00 h 3. vlna (Junioři a Ženy s Juniorkami)


Zejména v kategorii žen se mají fanoušci na co těšit. Velmi zajímavé bude sledovat, jak si domácí ženský tým Dukly Praha povede v konkurenci polských žen z týmu Atom Deweloper Posciellux.pl Wroclaw. Po dlouhé době tak do Pardubic přijede zahraniční tým, který ještě doplní juniorky z UKS Copernicus CCC SMS Toruń.

Závod se pořádá pod záštitou primátora Martina Charváta a také s podporou Pardubického kraje. 

Autor článku: Admin