MTB

Bedrníková a Konečný vítězi úvodního Pražského MTB poháru v Motole

Bedrníková a Konečný vítězi úvodního Pražského MTB poháru v Motole

Úvodní závod desátého ročníku ŠKODA Pražského MTB poháru v olympijském cross country se uskutečnil v areálu Traily Motol a vítězi hlavních kategorií žen a mužů se stali čeští reprezentanti Karolína Bedrníková (Expres CZ Tufo Team Kolín) a Filip Konečný (Nutrend Specialized Racing).

Slunečné počasí se silným větrem provázelo soutěžní den úvodního závodu seriálu. Týmovými stany a vozidly zaplněná louka v prostoru startu a cíle potvrzovala prognózy pořadatelů o vysokém počtu registrovaných jezdců. Pořadatelský tým Nutrend Specialized připravil technickou a náročnou trať zasazenou do výseku koridoru vedení vysokého napětí, která vznikla v době pandemie a členové týmu ji stále upravují a zdokonalují pro závodní i volnočasové vyžití bikerů všech výkonností i věku.

Už závody dětských kategorií napovídaly, že nedělní program bude provázet atraktivní podívaná, což se naplnilo. Výkony jezdců a strhující průjezdy technickými pasážemi musely zaujmout i náročného diváka.

Velké překvapení se odehrálo v závodě juniorů, který ve svých prospěch rozhodl zatím nepříliš neznámý jezdec mládežnického týmu SK VELO Praha Václav Naxera, který s náskokem téměř dvou minut dokázal porazit favorizovaného juniorského reprezentanta Filipa Jecha (GAPP Kolofix MTB Racing team) a Patrika Černého (Expres CZ Tufo Team Kolín), který na sebe nedávno upozornil vítězstvím v závodě kategorie C1 v turecké Alanyi.

Hlavní kategorie mužů a žen ovládli ve svůj prospěch mladí reprezentanti – sedmá juniorka loňského mistrovství světa Karolína Bedrníková (Expres CZ Tufo Team Kolín) těsně porazila svou reprezentační kolegyni v kategorii U23 a úřadující mistryni ČR Adélu Holubovou (kola-bbm.cz), třetí skončila Kateřina Vaverková (COPR TJ Přeštice).

Závod mužů byl jednoznačnou záležitostí mladíků pořádajícího týmu Nutrend Specialized Racing Jana Zatloukala a Filipa Konečného. Oba se už od úvodních metrů závodu odpoutali od startovního pole a ve vysokém tempu dokončili závod společným průjezdem cílem. Na třetí příčce se umístil další český reprezentant kategorie U23 David Šulc (MONDRAKER Racing Team).

Seriál ŠKODA Pražský MTB pohár pro všechny věkové a výkonnostní kategorie cyklistů bude pokračovat druhým závodem v sobotu 16. dubna, který se uskuteční v lesoparku Letňany a pořadatelem bude klub Kbely Cycling Team. Závod je zároveň vypsán jako mistrovstvím Prahy.

FORO Karel Kolečko

Autor článku: Jaroslav Cícha