Silnice

Silniční Techniserv Cup se třemi časovkami

Silniční Techniserv Cup se třemi časovkami

Již za tři týdny odstartuje v Pardubicích letošní silniční Český pohár mládeže a žen – Techniserv Cup 2022. Původně se soutěž měla skládat z jedenácti závodů, ale na poslední chvíli vypadl závod v Brně, takže se pojede sedm silničních závodů a tři časovky.

„Podařilo se pohár poskládat dohromady dobře, závodů je dost a jsou rozprostřeny do celé sezony. Navíc do hodnocení poháru se bude žákům, žákyním, kadetům a kadetkám započítávat také MČR v časovce, silniční závod jednotlivců a časovka družstev, které je v kalendáři ve dnech 8. a 9. července v Jeseníku,“ říká předseda komise mládeže českého svazu cyklistiky Milan Hollosi.

Juniorům, juniorkám a ženám to samé platí pro MČR v časovce (23. června v Kovářově) a silniční závod (25. června v Mladé Vožici). Pro kadety a juniory se bude do celkového pořadí poháru počítat i Závod míru nejmladších na také závod Regionem Orlicka. 

Přihlášky se provádí ke každému závodu samostatně elektronickou formou na internetových stránkách https://www.nasecasomira.cz s následnými cenami:

žáci, žákyně 100,- Kč

kadeti, kadetky 200,- Kč

junioři, juniorky a ženy 300,- Kč

Program Techniserv Cupu 2022:

27. března: Pardubice

9. dubna: Jevíčko – časovka

15. května: Kyjov

11. června: Starý Jičín

17. července: Olomouc

6. srpna: Lázně Bělehrad

7. srpna: Nová Paka – časovka

4. září: Hrabyně u Ostravy

10. září: Pardubice – časovka

11. září: Sloup v Moravském Krasu

Autor článku: Jaroslav Cícha