Sálovka

Krasojezdci zahájili sezonu

Krasojezdci zahájili sezonu

Letošní krasojezdecká sezona byla zahájena závody Českého poháru v Němčicích nad Hanou. Původně dvaašedesátičlenné startovní pole se nakonec zúžilo zejména díky karanténám na padesát startujících napříč všemi kategoriemi. Opět se potvrdil trend z posledních let, týkající se růstu počtu i kvality naší nejmenší krasojezdecké populace.

V dívčí polovině startovního pole najdeme v každé kategorii nadprůměrné výkony – v nejmladší kategorii žaček C zvítězila Eliška Rozehnalová z Petřvaldu výkonem 42,13 bodů. Ve střední kategorii žaček opět petřvaldská Alena Čani výkonem 60,42 bodů a mezi nejstaršími žačkami vyhrála aktuálně asi naše nejperspektivnější krasojezdecká hvězdička Julie Tůmová z Pankráce výkonem 73,59 bodů, která spolu s Hanou Cikánkovou ovládla i kategorii žaček dvojic výkonem 49,06 bodů. V kategorii juniorek zvítězila při absenci reprezentantky Aleny Florové její týmová kolegyně z Němčic – Kateřina Vosičková výkonem 85,31 bodů.

Škoda, že stoupající kvalitu dívčí krasojezdecké populace nenásleduje i jejich chlapecká polovička. Pokud jde o pohárové závody, stojí za zmínku výkon Vojty Blažka, který ač věkem ještě žák, startoval v kategorii juniorů, a zvítězil výkonem 63,32 bodů.

V elitních kategoriích nastoupila jediná startující – česká reprezentantka Michaela Vosičková z pořádající TJ Stavební stroje Němčice nad Hanou, která na závěr celé soutěže předvedla výkonem 92,83 bodů nejhodnotnější výkon celého pohárového závodu.

FOTO Jan Řasa

Autor článku: Jaroslav Cícha