Dráha

Prostějovští cyklisté vyhlíží sportovní rok 2022

Prostějovští cyklisté vyhlíží sportovní rok 2022

Cyklistická sezóna roku 2021 byla pro jezdce týmu TUFO Pardus Prostějov opravdu dlouhá a končila až 19. prosince posledním závodem na velodromu v Praze Motole. Tečku za závodním rokem udělal mistrovský závod ve vylučovacím závodě. Pak už se závodníci, ale i tým trenérů, maséři a mechanici, dočkali zaslouženého odpočinku. Po vánočních a novoročních svátcích už ovšem příprava běží naplno.

Poslední závod sezóny roku 2021 ještě přinesl zásluhou Matyáše Koblížka poslední mistrovský titul do už tak nevídané sbírky medailí. Matyáš, jako úřadují mistr Evropy nenechal nikoho na pochybách a ve své parádní disciplíně vylučovacím závodě, bral i domácí titul.

Po zaslouženém svátečním odpočinku, se příprava na novou sezónu opět rozběhla v plných obrátkách. Počasí je sice lednově chladné, proto se do tréninku zapojují ergometry, válce a také posilovna, kterou se na velodromu podařilo v základu vybavit.

„Příprava v chladném počasí naší zeměpisné polohy přípravě opravdu moc nepřeje. Proto už 22. ledna odjíždíme na dva týdny do Toskánska a na stejné místo odcestujeme na další dva týdny na přelomu února a března. V minulém roce jsme si nasadili laťku hodně vysoko a pro obhajobu chceme udělat maximum,“ říká Martin Cetkovský, šéftrenér prostějovské mládeže.

Prostějovští budou disponovat silným týmem juniorů a cílem pro letošní sezónu jsou nejen domácí šampionáty, ale především prosazení se do národního týmu a bojovat o co nejlepší umístění na mistrovství světa a Evropy.

Závodní sezóna mládežnickým kategoriím začíná poslední březnový víkend dvojzávodem Českého poháru na silnici v Pardubicích. Následně čeká mladé cyklisty nabitý program až do září.

Také složení týmu mužů je již kompletní a závodníci se zodpovědně připravují na další sezónu se statusem UCI Continental Team. První společné soustředění je plánováno v únoru do Španělska, kde budou všichni závodníci finalizovat svoji formu před prvními závody z kalendáře UCI. První starty obstarají jako již tradičně závody na řeckém ostrově Rhodos.

Sportovní ředitel týmu Michal Mráček k tomu dodává: „V příští sezóně bude náš program zaměřen jak na silnici, tak dráhu. Myslím si, že sportovní kalendář je dostatečně kvalitní a pestrý, což dává možnost každému ze závodníků našeho týmu vyniknout.“

Autor článku: Jaroslav Cícha