MTB

Do Síně slávy Pražského MTB poháru vstupuje Cyril Schejbal

Do Síně slávy Pražského MTB poháru vstupuje Cyril Schejbal

Cyril Schejbal je další cyklistickou osobností, která vstupuje do Síně slávy Pražského MTB poháru. Dlouholetý trenér a funkcionář pražské Dukly i české cyklistiky rozšiřuje vybranou společnost ve které již jsou: trenér mistrů světa Pavel Vršecký, mnohonásobná světová medailistka Bohunka Lomová, cyklokrosař a biker Miloslav Kvasnička, komentátor Jindřich Pulman a šestinásobný paralympijský vítěz Jiří Ježek.

Dlouholetý úspěšný trenér a funkcionář pražské Dukly Schejbal byl přítomen u všech výrazných úspěchů pražské Dukly, silničních či dráhových triumfů ať už v pozici trenéra nebo šéftrenéra týmu Dukly Praha. Zajímavostí je, že mezi jeho svěřence patřil ve svých juniorských letech i jeden z našich nejúspěšnějších dráhařů a silničářů a současný šéftrenér dráhové reprezentace Milan Kadlec. Cyril Schejbal stále žije cyklistikou naplno a v současné době působí jako vedoucí představitel Sportovního centra mládeže při TJ Dukla a dohlíží na přípravu talentované mládeže v pražské Dukle.  

Pořadatelé Pražského MTB poháru udělují nad rámec vyhlášení jednotlivých kategorií také další, prestižní ceny, jak velí devítiletá tradice pražské soutěže v olympijském cross country horských kol pro všechny věkové a výkonnostní kategorie cyklistů, včetně cyklistů s handicapem. Ceny v podobě unikátního poháru s pražskou dlažební kostkou jsou připraveny i pro „Objev roku 2021“, a „Trenéra roku 2021“.

Cenu Objev roku 2021 získala Emma Semerádová z týmu Cyklostar Trek Pirelli. Cenu Trenér roku, každý rok uděluje Viktor Zapletal a trofej míří tentokrát do pražské klubu SK VELO a to trenérské dvojici Zuzka Dlabová – Karel Kubín.

FOTO Pražský pohár MTB

Autor článku: Jaroslav Cícha